Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 22. péntek

Senna

Ex-McLaren-főnök: Lewis és Ayrton a legjobb

Martin Whitmarsh szerint ők ketten voltak azok, akiket körüllengett egy különleges aura. A wokingiak egykori csapatvezetője azt is elmondta, miért nem tudott soha azonosulni Schumacherrel.

részletek

Berger számára még mindig Senna a legjobb

Szerette volna, ha Schumacher még sokáig a legeredményesebb marad, és messzemenőkig elismeri Hamiltont is, de az osztrák ex-F1-es továbbra is egykori csapattársát tartja az etalonnak.

részletek

Drámasorozatot készít Sennáról a Netflix

A nyolc részből álló szériáról egyelőre csak néhány részlet ismert: köztük az, hogy a brazil ikon családja részt vesz a projektben, így Ayrton Senna szülőházában is forgat a stáb.

részletek

Prost: Hihetetlen, amit Lewis elért

A négyszeres F1-es világbajnok francia szerint az emberek sokszor nem is észlelik, milyen teljesítményt nyújt a brit klasszis, akit szerinte Schumacherrel össze lehet vetni, Sennával viszont nem.

részletek

Brawn megvédte az F1 nagy port kavaró listáját

Hogy Ayrton Sennát látják a leggyorsabbnak, az még rendben is lenne, de a lista többi részével azért lehet vitatkozni, ahogy sokan meg is tették. Ross Brawn azonban elmagyarázta a dolgot.

részletek

Az F1 megnevezte a valaha volt leggyorsabb pilótát

Ki a valaha volt leggyorsabb pilóta? A kérdés, melyre mindig választ akarunk kapni, de igazán releváns összehasonlítási alap nem létezik. Az F1 és az AWS egy algoritmus segítségével probált meg közelebb kerülni az igazsághoz.

részletek

Retro – Az utolsó nagydíj Schumacher nélkül

Az Ayrton Senna győzelmét hozó 6. Magyar Nagydíj 1991. augusztus 11-én elsősorban azért vonult be az F1 történetébe, mert ez volt az utolsó verseny Michael Schumacher bemutatkozása előtt. Elődjéé lett a leggyorsabb kör.

részletek

Megelőzni Ayrton Sennát – nehéz mutatvány!

A háromszoros világbajnok Nelson Piquet sajátos stílusában idézte fel az előzést, amely eldöntötte az első Magyar Nagydíjat – és azt is elárulta, mit mondott a dobogón a legyőzött Ayrton Sennának.

részletek

Retro – A legnagyobb autóversenyző

1995-ben ezen a napon hunyt el a sokak által minden idők legnagyobb autóversenyzőjének tartott ötszörös F1-es bajnok Juan Manuel Fangio – a Maestro alakját általa mondott és róla szóló szavakkal idézzük meg.

részletek

Podcast: Nelson Piquet Sennáról és 1986-ról

Védjegyévé vált pikírt stílusát ezúttal sem leplezte az első két Magyar Nagydíj győztese, a háromszoros világbajnok Piquet: a brazil ász Sennáról, gyermekeiről és az 1986-os futamról is mesélt a Formula Podcast adásában.

részletek

„Senna halála végzetes hatással volt a sportra”

Aytron Senna tragikus balesete örökre megváltoztatta az autósportot, de nem csak jó irányba - vallja Nigel Mansell, aki szerint a mai versenyek egyszerűen túl sterilek.

részletek

Gigantikus Senna-festmény lett Interlagos új ikonja

Mostantól egy 27 méter magas, ragyogó falfestmény díszíti a Brazil Nagydíj helyszínét, amelyen alkotója Ayrton Senna egyik legvalószerűtlenebb győzelmére emlékezik meg, egyúttal erőt adva az embereknek a vírus elleni harchoz.

részletek
Olvastad már?