DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Ferrarinál nehéz kezelni a mostani helyzetet és a visszaesést

Carlos Sainz szerint senki sem erre számított, meglepetésként érte őket a hátrány: könnyebb lenne elfogadni, ha legalább esélyük lenne a jó eredményre.

f1-sainz-ferrari-miami



A tavalyi szezon egy részében a futamgyőzelmekért is harcolt a Ferrari, sőt Charles Leclerc és Carlos Sainz is képes volt nyerni. Bár különösen az idény elején tűnt versenyképesnek az autó, de az év végén akkor sem azt vártuk az istállótól, mint amit idén eddig bemutat: ezzel pedig maguk az érintettek is így voltak, amiről maga Sainz ejtett pár szót.

„Ez a mostani év minden korábbinál keményebb. 2022-t egy kicsit a visszatérés évének éreztem a Ferrari számára, és mindegyikünk arra számított, hogy legalább harcban leszünk a győzelmekért, és ugyanott csatázhatunk, ahol tavaly. Nem csak én, de az egész csapat is ezt várta, ezt remélte” – mondta a spanyol a The Race-nek.

„Amikor hirtelen több mint fél másodperces körönkénti lemaradásban találjuk magunkat a Red Bull-lal szemben, azt a helyzetet nehéz kezelni. Hirtelen újra kell magunkat indítani, visszatérni az alapokhoz, és biztosítani, hogy mindenki motivált maradjon. Ha most úgy lennénk negyedikek a konstruktőri bajnokságban, hogy tudjuk, hogy minden hétvégén van esélyünk a pole-ra és a futamgyőzelemre, akkor könnyebb lenne elfogadni a helyzetet. A lényeg viszont az, hogy a Red Bull ennyit gyorsult tavalyhoz képest, és ez meglepetésként ért minket. De nem csak minket, szerintem a Mercedes és az Aston Martin sem erre számított” – magyarázta a pilóta.

A Scuderia öt futam után alig 78 megszerzett ponttal a negyedik a 96-ot gyűjtő Mercedes, a 102-nél járó Aston Martin, és a 224-nél tartó Red Bull mögött, míg Sainz az ötödik, Leclerc pedig a hetedik helyen áll az egyéni tabellán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: