DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Egymillió eurót és ételt adományoz az F1

A Formula-1 is kiveszi a részét az Emilia-Romagna régiót sújtó katasztrófa kapcsán a segítségnyújtásból: a Paddock Club ételeit is felajánlották.

Ritkán látható természeti katasztrófa sújtja az olaszországi Emilia-Romagna régiót az elmúlt időszak esőzéseinek és az ebből fakadó áradásoknak köszönhetően. A tragédiának a legfrissebb jelentések szerint több halálos áldozata is van már, emellett rengeteg ember veszítette el mindenét az áradásoknak köszönhetően.

Az Imola környéki helyzet miatt fújták le a hétvégi Formula-1-es nagydíjat is. A sport szereplői igyekeznek segítséget nyújtani a régióban élőknek: a Ferrari komoly összeget adományoz, míg a Faenzában székelő AlphaTaurit erősítő Yuki Tsunoda a tisztítási munkálatokban is segédkezett a minap.

Most maga a Formula-1 is beállt az adományozók táborába. Péntek délután a FOM bejelentette, hogy egymilliós eurós összeget adományoz az Emilia-Romagna régióban zajló mentési munkálatokat végzők számára.

Ez pedig nem minden: a közlemény szerint a pályán, a Paddock Clubban, a csapatoknál és az F1 vendéglátói egységeiben felkínálni szándékozott ételeket és vizet ugyancsak felajánlották egy olyan csoportnak, amely az ételosztásokat szervezi az árvízben érintettek számára. Kiemelték: ez egy közös erőfeszítés annak érdekében, hogy segítsenek azokon, akiknek a kialakult helyzet miatt nincs lehetőség élelmiszerhez jutni vagy vásárolni.

„A csodálatos emilia-romagnai vidéken születtem és nőttem fel: azon a helyen, amely a története legszomorúbb időszakát éli át most” – fogalmazott Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója. „Borzalmas helyzettel néz szembe a régió, de ismerem az itt élők ellenálló képességét és szenvedélyét, és mint Olaszországban sokszor, túl fogunk jutni ezen a krízisen. Minden tőlünk telhetőt meg kell tenni, hogy támogassuk őket, és ezért adományozunk, hogy segítsük a munkálatokban részt vevőket.”

A Formula-1-es szezon az imolai forduló törlése után a jövő hétvégén, a Monacói Nagydíjjal folytatódik – a tervek és a jelenlegi állás szerint nem lesz logisztikai fennakadás a hercegségbeli futam előkészületei során.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: