DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Hírösszefoglaló

Szólásszabadság, Leclerc, Alpine – a pénteki nap F1-es hírei

Leclerc nem megy a Mercedeshez, visszaszóltak Alonsónak, megbékéltek az Alpine versenyzői – ezek voltak február 17. péntek hírei.

A pénteki nap legfontosabb fejleménye alighanem az volt, hogy az FIA egyértelműsítette a versenyzők véleménynyilvánítására vonatkozó új szabályozást.

Az Alpine csütörtök esti bemutatóján rengeteg érdekesség hangzott el, melyekből mára is bőven maradt. Az A523 súlycsökkentése sikeresnek bizonyult (és nem csak a fekete festék használata miatt), de nem csak ebben bíznak a franciák: a csapat az élmezőnyt vette célba, Pierre Gasly pedig egyenesen a csúcsra repítené az Alpine-t – és nem foglalkozik Fernando Alonso örökségével.

A523_Concrete_studio_Pink_03



Apropó, Alonso: Otmar Szafnauer csapatfőnök visszaszúrt a volt csapatának pár napja beszóló spanyol világbajnoknak, míg a télen súlyos betegséggel küzdő Esteban Ocon újdonsült csapattársával való korábbi viszályáról is szót ejtett. És még mindig az Alpine: ismét megerősítették azt a szándékot, hogy az Andretti érkezése esetén az immár Zinedine Zidane-t is a soraiban tudó gyár lássa el erőforrásokkal az amerikai csapatot.

Térjünk át a Ferrarira: Charles Leclerc leszögezte, hogy nem vágyik a Mercedeshez, ő a Ferrarit akarja visszavezetni a csúcsra – ugyanez Carlos Sainz célja is, aki lépésenként akarja elérni bajnoki formáját. Ha már a maranellóiak: újonnan indított sorozatunk első részében a Ferrari pilótanevelő programjának 2023-as tagjait mutatjuk be.

Eközben hírt adhattunk az Alfa Romeo és az Alpine növendékeiről is: mindkét csapat hölgyeknek is teret adott. Mick Schumacher viszont már nem tartozik a Ferrari növendékei közé, az ifjú németről szokás szerint nagybátyja, Ralf nyilatkozott – az viszont már jóval kevésbé megszokott, hogy a tesztfelállását bejelentő Haasnál a helyére kerülő Nico Hülkenberg is megszólalt vele kapcsolatban.

Ami a McLarent illeti: Lando Norris elmondta, mi volt a legfőbb problémája a wokingiak előző autóival, s arról is beszélt, hogy a korábbi csapattársával, Daniel Ricciardóval való viszonyát sokan félreértették. És persze a Red Bull is hallatott magáról: Christian Horner szerint még sosem volt ilyen jó a csapat technikai részlege.

Az F1-en kívüli autósportélet legizgalmasabb mai eseménye a többek között Jenson Buttonnal támadó Le Mans-i NASCAR-autó bemutatója volt, de egy másik különlegességben is gyönyörködhettünk: a Guns N’ Roses festését viseli majd a hétvégi Daytona 500 egyik autója. Mindeközben bejelentették: Lettország 2024-től a rali-világbajnokság mezőnyét fogadja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: