DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Visszarepítené a csúcsra az Alpine-t Gasly

Nem foglalkoztatja Fernando Alonso Alpine-os hagyatéka a helyére érkező Pierre Gaslyt, aki már az első futamon maximális teljesítményt vár magától új csapatánál.

Az AlphaTauri elkeserítő teljesítménye pilótái eredményein is megmutatkozott a 2022-es szezonban: Míg 2020-ban és 2021-ben a középmezőny csatáinak rendszeres résztvevője volt Pierre Gasly, tavaly csupán az összetett 14. helye jutott a franciának. Ez is közrejátszhatott az olasz istálló elsőszámú versenyzőjének csapatváltásában, az egyszeres futamgyőztes pilóta jövőre már az Alpine-nal szállhat csatába. A francia elmondása szerint nagy dolog egy gyári csapat színeiben versenyezni.

„Őszintén szólva sokkal jobb érzés, sokkal izgalmasabb. Nagyon komolyan veszem ezt az egészet, hiszen versengő típus vagyok. Remélem, hogy képesek leszünk tovább vinni a csapat lendületét tavalyról, és felzárkózni az élmezőnyhöz” – idézi a 27 éves versenyző szavait a RaceFans.

A tavalyi szezont a középmezőny élén záró Alpine-nál Fernando Alonso távozásával szabadult fel egy ülés a hosszú távra lekötött Esteban Ocon mellett, és noha a francia csapat eredetileg Formula-2-es bajnok akadémistájuknak, Oscar Piastrinak szánta a megüresedett pozíciót, kaotikus körülmények között végül a McLarennek sikerült elhappolnia a fiatal ausztrált az istállótól. Ez nyitotta meg Gasly előtt az utat, aki így a kétszeres világbajnok nyomdokaiba léphet.



„Fernando nem igazán érdekel. Hihetetlen karriert fut, én viszont csak magamra fókuszálok. Szeretnék világbajnok lenni, futamokat nyerni, és visszarepíteni az Alpine-t az élre, csak erre koncentrálok. Sokat tanult a csapat Fernandóval a soraiban, ami persze nagyszerű, és tovább is visszük ezeket a tapasztalatokat a jövőben. Most már csak rajtunk múlik Estebannal, hogy fenntartsuk az elmúlt években látott fejlődést, és felzárkózzunk az első három gárdához.”

Gasly és csapattársa már túl is vannak első köreiken az új A523-as volánja mögött, a csapat műszaki igazgatója szerint pedig gond nélkül zajlott az első teszt. Innentől már csak a versenyzőkön múlik, mit tudnak kihozni az idei versenygépből, Gasly pedig magabiztosan várja a szezonkezdetet: „Ha engem kérdeznek, az első naptól kezdve 110 százalékon szeretnék teljesíteni. Viszont realistának kell lennem, sosem tudhatom, mennyi időbe telik, mire a maximumot tudom kihozni az autóból. Néha csak egy futam, néha három, de valamikor rögtön sikerül. Szóval eléggé nyitott vagyok mindenre. Ahogy mondtam, magabiztos vagyok, a csapat megadta nekem azt a környezetet, ahol kényelmesen és otthon érezhetem magam annak érdekében, hogy a legjobb formámat nyújtsam az első futamtól kezdve.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: