DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 4. vasárnap

A523

Az Alpine szándékosan nem fedte fel a lapjait a teszten

A franciák csapatfőnöke, Otmar Szafnauer az F1-es teszt lezárását követően elárulta: szándékosan nem teljesítettek időmérős szimulációt a három nap során.

részletek

Ocon: Az A522 csupán „játékszer” volt ehhez az autóhoz képest

Az Alpine versenyzőjét lenyűgözték az istálló új F1-es négykerekűjén látható megoldások, a győzelmet azonban továbbra sem tartja reális célkitűzésnek.

részletek

Ezért kellett 2023-ig várnia az Alpine-nak a motorgondok megoldásával

Egy rosszul elhelyezett alkatrész okozott számos fejfájást Fernando Alonsóéknak 2022-ben, de a probléma megoldásához átfogóbb módosításokra volt szükség.

részletek

Visszarepítené a csúcsra az Alpine-t Gasly

Nem foglalkoztatja Fernando Alonso Alpine-os hagyatéka a helyére érkező Pierre Gaslyt, aki már az első futamon maximális teljesítményt vár magától új csapatánál.

részletek

Három tizeddel könnyebb: Ez változott az Alpine-on

Eredményes súlycsökkentésen esett át az A523: Matt Harman stábja még a hátsó felfüggesztés és az orrkúp módosításával is könnyített az autón.

részletek

Gasly már a tavalyi Alpine-tól is lázba jött

Az Alpine új F1-es autójának leleplezésén természetesen mindkét versenyző is megszólalt – a futamgyőztes francia duó bizakodóan várja a bahreini tesztet.

részletek

Megérkezett az utolsó idei F1-es autó is!

Teljessé vált a 2023-as paletta: Londonban a csapatok közül utolsóként az Alpine is leleplezte legújabb, pár nappal ezelőtt már bejáratott versenygépét.

részletek

Ezt mondja Ocon és Gasly az új Alpine-ról

Az A523 csak csütörtök este mutatkozik meg a nagyközönségnek, de már hétfőn megtette első köreit – a francia pilótapáros pedig röviden értékelt is.

részletek

Alpine: Sokat változtatunk az autón, de…

Elárult néhány kulisszatitkot a 2023-as F1-es autójukról a franciák technikai igazgatója: szerinte még sok potenciál rejlik a koncepciójukban.

részletek

Újabb dátum: ekkor érkezik az F1-es Alpine

Az Aston Martin, a Ferrari és az AlphaTauri után negyedik csapatként a franciák árulták el a bemutatójuk időpontját: az eddigi csapatok közül rájuk kell várnunk a legtöbbet.

részletek