DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gasly már a tavalyi Alpine-tól is lázba jött

Az Alpine új F1-es autójának leleplezésén természetesen mindkét versenyző is megszólalt – a futamgyőztes francia duó bizakodóan várja a bahreini tesztet.

Természetesen nem múlhat el autóbemutató versenyzői nyilatkozatok nélkül, ennek megfelelően az Alpine idénre összeállt egyszeres futamgyőztes párosa, Esteban Ocon és Pierre Gasly is megszólalt az Alpine 523-as leleplezését követően. A csapatnál már negyedik szezonját kezdő (ebből egyet még Renault-színekben teljesítő) Ocon a csapat kettős identitását is hangsúlyozta Luca di Meo Renault-vezérhez hasonlóan:

„Izgatottan várom a szezont az Alpine színeiben, mely már a negyedik évem lesz az Enstone-Viry családdal” – utalt az angliai karosszéria- és a franciaországi motorgyárra Ocon. „Nagyszerű fejlődést mutattunk 2022-ben, és Franciaországban, valamint Angliában is mindenki keményen dolgozott az idei autó fejlesztésén. Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon, és folytathassuk a tavalyi felívelést.”

„A festés fantasztikusan néz ki, s biztos vagyok benne, hogy a pályán is jól mutat majd. A télen keményen dolgoztam, hogy felkészüljek a szezonkezdésre és úgy érzem, jó formában vagyok” – mondta Ocon, akinek egykori haragosa, s újdonsült csapattársa is határozottan boldognak tűnt a bemutatón, hiszen esélyt kapott arra, hogy újra beindítsa megfenekleni látszó karrierjét.

„Nagyon várom pályafutásom e következő, új szakaszát, ahogy azt is, hogy a tesztidőszakban megláthassam az A523-asban rejlő lehetőségeket” – mondta Gasly, aki a tavalyi szezonzáró teszten már vezethette az autó elődjét. „A tavalyi szezon végén megtapasztalhattam az A522 erejét, és miután láttam az idénre érkezett fejlesztéseket, nagyon izgatott lettem az Alpine-nal közös jövőmet illetően.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: