DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Megérkezett az utolsó idei F1-es autó is!

Teljessé vált a 2023-as paletta: Londonban a csapatok közül utolsóként az Alpine is leleplezte legújabb, pár nappal ezelőtt már bejáratott versenygépét.

Enyhe csúszással kezdődött az Alpine londoni bemutatója, melyen először Luca di Meo, a Renault első embere és Laurent Rossi Alpine-vezérigazgató lépett a színpadra. Rossi a negyedik hely megtartását, a megbízhatóság javítását és a többszöri dobogószerzést tűzte ki elsődleges célnak, Di Meo pedig annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a rendkívül sikeres F1-es múltra visszatekintő gyár saját identitását „átadta” a több évtized után 2017-ben felélesztett Alpine-nek, ugyanis így a két projekt egymást erősítve működhet.

Ezt követően leplezték le az A523-ast, pontosabban az A523-asokat, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is két különböző színvilágú autót mutattak be: Otmar Szafnauer csapatfőnök egy a hagyományos Alpine-színek mellett a BWT rózsaszínjét és az idén megszokott feketét viselő, valamint egy csupa pinkbe öltözött autó között lépett a színpadra. A rózsaszín festést a szezon első három versenyén, Bahreinben, Szaúd-Arábiában és Ausztráliában használják majd.

FRISSÍTVE: Laurent Rossi és Otmar Szafnuer első nyilatkozatai itt olvashatóak, míg Gasly és Ocon megszólalásai itt találhatóak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: