DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alpine: 78 verseny maradt hátra

A Laurent Rossi által megálmodott nagyívű terv is szóba került az Alpine bemutatóján, ahol megfogalmazták az idei minimális elvárásokat is.

Az Alpine 523-as leleplezését követően Laurent Rossi, a márka és egyúttal az F1-es csapat vezérigazgatója büszkeségének adott hangot, és leszögezte, hogy a gyártó hosszú távon tervez a királykategóriában: „Az Alpine-nál természetünkből fakad a versenyzési vágy, mely beleégett a cég örökségébe, és a motorsportos projektjeinket is ez élteti az elkövetkező sok évben is” – mondta a francia szakember, aki a csapat új párosát is kiemelte:

„Büszkén bíztam rá Estebanra és Pierre-re, hogy az Alpine arcai legyenek 2023-ban, azt várom tőlük, hogy a pályán és azon kívül is professzionális módon vigyék előre a csapatot, és hozzájáruljanak céljaink eléréséhez. Az Alpine felfelé tart, és folytatni is fogja ezt az utat, ebben biztos vagyok.”

Otmar Szafnauer csapatfőnök a tavalyi szezont megelőzően megfogalmazott százfutamos tervet is felidézte a bemutatót követő első nyilatkozatában: „Fantasztikus érzés volt elérni a 2022-re kitűzött célunkat a konstruktőri bajnokság negyedik helyének megszerzésével, mely fontos mérföldkő volt a Laurent által a szezon előtt megfogalmazott százfutamos terv megvalósításában. Már kevesebb, mint 80 verseny van hátra a küldetésből, s büszkeséggel tölt el, hogy én vezethetem a csapatot ezen az úton.”

„A cél idénre egyértelmű” – folytatta a szemlaki születésű csapatvezető – „Legalább a negyedik helyen kell végeznünk, méghozzá sokkal meggyőzőbb teljesítménnyel. Több célba érést, több pontot, kevesebb kiesést értek ezalatt. Mindenkitől sokat várok, hogy együttműködve a lehető legjobb eredményekért dolgozzanak a csapat számára, természetesen ez különös igaz Estebanra és Pierre-re is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: