Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 8. hétfő

LaurentRossi

Háborog az Alpine Alonso büntetése miatt

A csapatnak nem adtak lehetőséget a védekezésre – ha megmagyarázhatták volna a pályalevágást, Fernando Alonso minden bizonnyal megtarthatta volna két pontját. A márka nagyfőnöke, Laurent Rossi méltatlankodott a Miami Nagydíjat követő büntetés, valamint az Esteban Ocon töréskárját okozó betonfal miatt.

részletek

Ötvenszázalékos volt csak fizikailag Ocon

Az utolsó rajthelyről lett nyolcadik Miamiban Esteban Ocon. A szombaton elszenvedett 51 G erejű ütközés után bravúr a pontszerzés, de a francia megsínylette a csatt utóhatását.

részletek

Szívesen kölcsönadja Piastrit az Alpine, ha…

Nyitott rá a francia alakulat, hogy egy riválisnál mutatkozzon be az F1-ben a tehetséges ausztrál, de Laurent Rossi elmondta: ez csak akkor lehetséges, ha vissza is hívhatják magukhoz a pilótát.

részletek

Bízik a fejlesztésekben az Alpine vezére

Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója úgy véli, szép számú fejlesztés van kilátásban az F1-es csapatnál, amelyek hosszú távon akár a világbajnoki címhez is hozzásegítheti őket.

részletek

A Mercedes útjára lépett az új Renault-motor

Teljesen áttervezett motorral készül az Alpine az új szezonra. A Viry-Chatillon-i részleg kettéosztott turbót tervezett, a turbina és kompresszor elkülönítésével követve a Mercedes által kijelölt utat.

részletek

Alpine: A motor teljesítménye a lényeg, nem a megbízhatósága

Laurent Rossi kijelentette: nem érdekli, ha eleinte lesznek megbízhatósági gondok az új Renault-erőforrással, de mindenképp olyan hajtásláncot akar, amelyből ki lehet hozni a maximumot.

részletek

Alpine: Nem lesznek újabb változások

Miután bejelentették, az Alpine új csapatfőnökét, további személyi változásokról is beszámoltak a francia istálló részéről. A vezérigazgató szerint a jelenlegi felállással hosszú távra terveznek.

részletek

Prost: Rossi magának akarja a reflektorfényt

Az Alpine F1-es tanácsadói posztjából távozó négyszeres világbajnok elmondta: elsősorban azért döntött a csapat elhagyása mellett, mert úgy érezte, már nem vonják be a döntéshozatali folyamatokba.

részletek

Néhány éven belül világbajnok lenne az Alpine

Komoly tervei vannak a francia istállónak a jövőre nézve. Erről a vezérigazgató beszélt, aki elárulta, győzelmeket szeretnének és legkésőbb a 2025-ig világbajnoki címet akarnak nyerni.

részletek

Az építkezésről szólt az Alpine idei szezonja

Elégedettek a francia istállónál az idei évvel. Az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi szerint rengeteget erősödött a csapat egy esztendő alatt és egyértelműen előreléptek.

részletek

Alpine: Ez egy százversenyes projekt

Laurent Rossi vezérigazgató kijelölte a francia csapat célját az F1-ben: évről évre feljebb kapaszkodnának a ranglistán, 2024-ben pedig dobogós helyezések egész sorát szeretnék szerezni.

részletek

Alpine: Alonso addig marad, amíg bírja

Bérelt helye van a francia csapatnál a kétszeres világbajnoknak a 2022-es szezon után is. Ameddig elég fitt az F1-hez, a spanyol maradhat – Alonso ígéri, ha nem bírja a tempót, ő maga fogja feltenni a kezét.

részletek