DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő

LaurentRossi

Extra nyomás az Alpine-főnökön? „Ez az F1!”

Otmar Szafnauer nem tulajdonít nagy jelentőséget Laurent Rossi kemény kritikájának, elmondása szerint amúgy is zajlanak változtatások az F1-es alakulatnál.

részletek

Szimulátor és szakemberek – így bővít az Alpine

Két fontos beruházás zajlik Enstone-ban: a modern szimulációs eszközök a hétvégék erős kezdése, a több aerodinamikai mérnök a szezon közbeni fejlesztés miatt fontos a teljesítménykényszer alatt levő csapatnál.

részletek

Nem hat az Alpine-ra a vezérigazgató dorgálása

Nem Laurent Rossi kritikájának eredménye a csapat jó szereplése a Miami Nagydíjon – olyannyira, hogy Otmar Szafnauerhez akkor jutott el főnöke nyilatkozata, mikor megkérdezték róla.

részletek

„Már tudjuk, hogy hűség nem létezik” – megtanulta a leckét az Alpine

Oscar Piastri távozása rámutatott az Alpine szerződéseiben rejlő problémákra, a franciák mostantól nem fogják hagyni, hogy olyen könnyen távozzanak akadémistáik a csapat kötelékeiből.

részletek

Célba vette az élmezőnyt az Alpine

Egyértelmű célt tűzött ki idénre az Alpine csapatfőnöke: a franciák az élmezőny csapatainak megszorongatására készülnek, elhúznának a középmezőnytől.

részletek

Alpine: 78 verseny maradt hátra

A Laurent Rossi által megálmodott nagyívű terv is szóba került az Alpine bemutatóján, ahol megfogalmazták az idei minimális elvárásokat is.

részletek

„Az önző fajok kihalnak” – Az Alpine újból nekiment Piastrinak

Oscar Piastri hűtlensége a nevelőcsapat irányába később még kihathat F1-es pályafutására: így véli Otmar Szafnauer.

részletek

Miért vitte a CRB elé a Piastri-ügyet az Alpine?

A francia istálló tudhatta, hogy nincs jogilag érvényes kontraktusa 2023-ra az ausztrál tehetséggel, mégis a CRB elé került a kérdés – most Laurent Rossi vezérigazgató adott magyarázatot erre.

részletek

„Ez az eset örökre megbélyegzi Piastrit”

Továbbra sem békélt meg Oscar Piastri esetével az Alpine fővezére, Laurent Rossi. Ha olyan sikeres lesz, mint Michael Schumacher, akkor sem mossa le magáról a mostani botrányt – jelentette ki a francia.

részletek

Alpine: Az autó fontosabb a pilótánál, marad a 100 versenyes terv

Alonso és Piastri elvesztése nem fogja visszavetni a csapatot, vélekedik Laurent Rossi: egy versenyző legfeljebb két-három tizedet hozhat, az Alpine-nak pedig sokkal nagyobb hátrányt kell leküzdenie, ami csakis az autó fejlesztésével lehetséges.

részletek

Megszüntetheti akadémiáját az Alpine

A franciák vezérigazgatója, Laurent Rossi elismerte, hogy az igen kényes Piastri-ügy kapcsán a menedzsment mérlegeli annak lehetőségét, hogy a csapat megszüntesse versenyzői akadémiáját.

részletek

Óriásit csalódott Piastriban az Alpine-vezér

Talán jobb is, hogy külön utakra léptek: ezt a következtetést vonta le Laurent Rossi Oscar Piastri kapcsán. Minden szaván érződik, mennyire érzékenyen érintette az ausztrál pálfordulása.

részletek