DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Ez az eset örökre megbélyegzi Piastrit”

Továbbra sem békélt meg Oscar Piastri esetével az Alpine fővezére, Laurent Rossi. Ha olyan sikeres lesz, mint Michael Schumacher, akkor sem mossa le magáról a mostani botrányt – jelentette ki a francia.

Néhány héttel ezelőtt nyilatkozott először a McLarenhez átpártoló Oscar Piastriról az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi, nem titkolva, mennyire csalódott a csapatnak hátat fordító akadémistában. „Mi is követtünk el hibákat, de úgy érezzük, kiálltunk az értékeink mellett, miközben ő arra használta ezt a lehetőséget, hogy máshol keresgéljen. Nem szükségszerűen ugyanazokat az értékeket valljuk, így talán jobb is, hogy külön utakra léptünk” – mondta többek között akkor Rossi, aki egy újabb interjúban arról beszélt, Piastri pályafutását örökké el fogja kísérni a nyáron történt, nagy port vert eset.

„Nálunk versenyezhetett volna, miután Alonso abbahagyja. A McLaren és mi nagyjából egyforma erősek vagyunk, a különbség, hogy a mienk gyári csapat. Ez pedig versenyelőnyt jelent” – beszélt az Auto Motor und Sportnak arról, hogy az Alpine jobb választás lett volna Piastrinak, aki azonban nem akart éveket várni Alonso távozására. A CRB-vizsgálat miatt nyilvánosságra került tervek szerint az Alpine csupán 2025-ben kínált volna ülést Piastrinak, akit két évre a McLarennél jóval gyengébb Williamsnél helyeztek volna el.



„Ebben a csapatban nőtt fel, mindenkit ismer nálunk. Az elkötelezettségünket az irányába már bizonyítottuk. Nem kellene kicsit hálásnak lennie emiatt? Oscar biztosan jó lesz jövőre és eredményeket fog hozni. De még ha ő is lesz a következő Michael Schumacher, ez az eset örökre megbélyegzi őt” – jósolta meg Rossi, hogy a debütálást övező mizériára örökké emlékezni fognak.

„Nincs mentség Oscar viselkedésére” – nyomatékosította, mennyire csalódott a versenyzői akadémián három évet eltöltött Piastriban. „Az őt etető kézbe harapott bele, és szórakozott velünk, mert nem küldtük el időben a szerződéstervezetet. Azt mondta, nem érezte a teljes ragaszkodást a részünkről. Ez elgondolkodtat, akkor vajon miért kínáltunk neki minden lehetőségét, hogy teljes Formula-1-es versenyzőt faragjunk belőle? Nem üres szavak voltak, hanem tettek. Ha azt állítja, hogy a szerződéses helyzet nem volt elég világos számára, azt mondom, pontosan tudta, hogy Williams-szerződés van a zsebünkben. Semmi nem volt homályos ezzel kapcsolatban. Csak kifogás volt számára, hogy máshol keresgéljen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: