DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Norris: Sokan hitték, hogy nem voltunk jóban Daniellel

Új csapattárssal kezdi meg a 2023-as szezont Lando Norris, a brit pedig reméli, hogy hasonlóan jó viszonyt tud majd kialakítani érkező kollégájával, mint eddigi F1-es munkatársaival.

Lando Norris még mindig a mezőny legfiatalabb pilótái közé tartozik 23 évével, mégis már ötödik szezonját kezdi meg idén a királykategóriában. Ez idő alatt két tapasztaltabb csapattárs mellett fejlődhetett a McLaren tehetsége, a laza személyiségéről ismert pilóta pedig úgy tűnik, könnyen alakít ki jó kapcsolatot kollégáival: Carlos Sainzcal a Formula-1 paddockján belül ritkán látott barátságot alakítottak ki, és a tavalyi szezon végén távozó Daniel Ricciardóval is számtalan emlékezetes pillanattal ajándékozták meg az F1 világát.

„Carlos és én még mindig jóban vagyunk” – idézi Norris szavait a RacingNews365.com. „Úgy érzem, sokan azt hitték, hogy Daniellel nem jöttünk ki olyan jól, de ez egyáltalán nincs így. Nagy volt bennünk a versenyszellem, túl akartuk teljesíteni a másikat, emiatt lehet, hogy másképp jött ez le az embereknek. De végig nagyon jól együtt tudtunk dolgozni csapatként, ez igazán fontos volt számunkra. Mindig boldogan segítettünk egymásnak, eközben pedig meg akartuk verni egymást a pályán. Így megy ez a pilóták között.”

Noha a Sainzcal együtt töltött időben még kevesebb volt a nyomás az újonc Norrison, Ricciardóval való közös munkája során már bebizonyította a 2018-as F2-es bajnokság második helyezettje, miért tartják a mezőny egyik legjobb fiataljának. Kapcsolata viszont az eltérő körülmények ellenére is hasonlóan jó volt mind a spanyol, mind az ausztrál versenyzővel: „Daniellel nagyon jó barátok voltunk, jókat röhögtünk együtt. Ami Carlos és én köztem volt, az egymás iránti tiszteletet is tekintve, egyszerűen egy szorosabb kapcsolat volt, mint amihez az emberek hozzászoktak az F1-ben.”



Az immáron tapasztaltnak számító brit idén vezető szerepet vállalhat csapatánál debütáló csapattársának, Oscar Piastrinak érkezésével. Norris bevallása szerint még nem ismerik túl jól egymást a Formula-3-as és Formula-2-es bajnokkal, első benyomásai viszont nagyon jók a 21 éves pilótáról.

„Még mindig elég korai szakaszban vagyunk Oscarral. Igazából csak párszor dolgoztunk eddig együtt ugyanazon a napon itt, az MTC-ben (McLaren Technology Centre), valamint a tavalyi teszteken, de eddig minden jól megy. Teljesen mások a körülmények a csapat központjában és teszteken, mint a versenyhétvégéken. De szerethető srác, keményen dolgozik, és nem látok okot arra, hogy ne tarthassuk meg egy jól működő csapat hírnevét” – jellemezte Piastrit újdonsült csapattársa.

Szükség is lesz a jó kapcsolatra a két fiatal pilóta között annak érdekében, hogy elérjék a McLaren jelenleg távolinak tűnő céljait: „Tudunk egymásnak segíteni, amikor szükségünk van rá, hiszen ugyanazon célért dolgozunk. Mindketten futamokat és világbajnokságokat akarunk nyerni, de tudjuk, hogy jelenleg erre nem vagyunk képesek. Nincs meg az az autó, amire szükségünk lenne. Szóval addig is jól fogunk összedolgozni, és hajtjuk egymást a kitűzött cél felé” – jelentette ki Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: