DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Hülkenberg adott egy tanácsot Schumachernek

Nico Hulkenberg visszatérése révén továbbra is lesz német pilóta a mezőnyben, mivel éppen honfitársát váltotta a Haas istállójánál. A rutinos pilóta úgy véli, Mick Schumacher jó helyre került, a Mercedesnél ugyanis sokat tanulhat, ami később a hasznára válhat.

Bár sokáig húzódott az ügy, a tavalyi szezon utolsó futama előtt a Haas egyértelművé tette, hogy nem hosszabbítja meg Mick Schumacher szerződését, helyét pedig a sokat megélt Nico Hülkenberg foglalhatja el.

Ugyan benne volt a pakliban, hogy Sebastian Vettel visszavonulásával és Schumacher távozásával hosszú időt követően német pilóta nélkül marad a sportág, Hülkenberg révén továbbra is képviseli valaki Németországot. A 35 éves versenyző természetesen izgatott a visszatérése miatt, ugyanakkor a Sport Bildnek adott interjúra során nem kerülhette el a Schumacherrel kapcsolatos kérdéseket.

Véleménye szerint a fiatal tehetség ebből a helyzetből akár még profiálhat is a későbbiekben, főként annak köszönhetően, hogy a mezőny egyik élcsapatához került tartalékosként. Mint az ismert Schumacher idén a Mercedes szolgálataiba állt, valamint szükség esetén a McLaren alakulatánál is számíthatnak a munkájára. Hülkenberg még egy jó tanáccsal is szolgált számára a sajtón keresztül.



„Csak folytasd tovább” – üzente tapasztalt versenyző. „Ez egy lehetőség számára, hogy több időt kapjon, mert jelenleg nincs ülése, viszont így nincs rajta a teljesítménykényszer. A Mercedesnél sokat tanulhat majd a valaha volt egyik legjobb versenyzőtől, szóval ez értékes tapasztalat, amit ott gyűjthet és később felhasználhat magának” – utalt Lewis Hamilton személyére Hülkenberg.

Tudatosan hagyta el a Formula-1-et

Az interjú során szó esett arról az időszakról is, amikor a pilóta azt hitte, nem lesz már visszaút számára, ezért úgy véli, kellett ez a szünet, hogy most feltöltődve térhessen vissza.

„2019 után részemről tudatos döntés volt elhagyni az F1-et, tudván, hogy valószínűleg nekem már nem lesz új lehetőségem. Az év közepétől kezdve mentálisan nem voltam a legjobb formában akkoriban. A szünet egy kis távolságra és egy újrakezdésre adott nekem esélyt. Természetesen más volt távolról követni a Formula-1-et, de az idő is jót tett nekem. Szükségem volt rá, és minden bizonnyal ez az oka annak, hogy most nagyon összeszedetten, motiváltan, frissen és támadásra készen vagyok itt” – zárta gondolatait a német versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: