DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Red Bull csak erősebb lett Newey visszalépésével

Christian Horner úgy véli, hogy sosem volt ilyen jó a gárda technikai részlege, annak ellenére, hogy az F1-es sikertervező hátrébb lépett feladataitól.

A 2006-ban a McLarentől érkező Adrian Newey a csapat technikai részlegének vezetéséért felelt, ez idő alatt pedig hat egyéni, valamint öt konstruktőri címig vezette a gárdát. A közelmúltban azonban a 64 éves szakember egyre többet foglalkozott a királykategórián kívüli projektekkel, legyen az vitorlázás, vagy az Aston Martin Valkyrie tervezésében való részvétel.

A brit mérnök természetesen továbbra is segít a Red Bullnál, viszont nem csupán az alakulat problémáin dolgozik. Ez a visszalépés azonban nem hátráltatja a csapatot, sőt, Christian Horner szerint a javukra vált ez a húzás, a műszaki részleg pedig Pierre Wache technikai igazgató irányítása alatt jobb, mint bármikor.

Tényleg csak javult Newey hátrálásával a Red Bull?



„Az elmúlt években Adrian visszalépett a mindennapos Formula-1-es tevékenységtől, és megosztja az idejét a Red Bull Advanced Technology és a Formula-1 között. Enciklopédia szintű tudással rendelkezik, amit pedig az elmúlt néhány évben láttunk, ami fantasztikus volt, az az, hogy a technikai osztály igazán előre tudott lépni Pierre vezetésével” – nyilatkozta Horner az Auto Motor und Sportnak.

A csapatfőnök kiemelte még Enrico Balbót, Ben Waterhouse-t és Craig Skinnert is, akik szintén mind vezető pozíciót töltenek be a területen. „Úgy vélem ez a valaha volt legerősebb műszaki csapatunk” – jelentette ki Horner, aki elmondta, hogy Newey megközelítőleg idejének felét fordítja a Formula-1-re, és amikor szükség van rá, akkor természetesen rendelkezésre áll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: