DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Ugye mi jó barátok vagyunk?”

A címben feltett kérdésre Ocon nemleges választ adott Pierre Gaslyval kapcsolatban – de attól nem kell félni, hogy lebontják az istállót maguk körül.

Régóta köztudott, hogy a mezőny két francia versenyzője, Esteban Ocon és Pierre Gasly nem igazán szívleli egymást, ami különös pikantériát adott a 2020-as Olasz Nagydíj győztese átigazolásának, hiszen több évre elkötelezte magát az Alpine mellett, ahol a gyerekkora óta ismert honfitársa lesz a partnere. Természetesen mindkettejüket megkérdezték a csapat új autója, az A523 leleplezése kapcsán kettejük viszonyáról – s a viszályról, mely egészen gyerekkorukig nyúlik vissza.

„Nem hiszem, hogy valaha a legjobb barátok leszünk, de ez nem is számít, amíg rendben van a légkör a csapatnál. Ez jelenleg így van, s így is marad” – mondta Ocon csütörtökön Londonban. „Az a lényeg, hogy olyan nyíltan tudjunk beszélni egymással, ahogy mostanában tesszük, hiszen nem tartunk ott, hogy versenyeket nyerjünk, így fejlesztenünk kell az autót, amihez viszont folyamatos kommunikáció és közös ötletelés szükséges.”

„Remekül tudunk együtt dolgozni, várom a folytatást” – zárta szavait a csapatnál negyedik évét kezdő francia, míg partnere tréfásan kezdte válaszát: „Több időt töltöttem vele az elmúlt két hónapban, mint az azt megelőző tíz évben!”

alpine-pilotak



„Felnőttünk, érettebbek lettünk, tudjuk, micsoda felelősség az Alpine versenyzőjének lenni, s hogy ennyi ember áll mögöttünk. Tudjuk, hogy szorosan együtt kell működnünk, ha versenyképesek akarunk lenni, és előre akarjuk mozdítani a csapatot. Muszáj együtt dolgoznunk, épp ezért kétségem sincs afelől, hogy minden rendben lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: