DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Csak a vb-győzelem lehet a cél – Sainz

Egyértelműen a világbajnoki címre vágyik Carlos Sainz, aki úgy véli, egy olyan csapattal, mint a Ferrari nem is lehet más célja. A spanyol pilóta azt is elárulta, ezt lépésenként tervezi elérni a maranellói alakulattal.

Igazán impozáns bemutatót tartott február 14-én a Ferrari csapata, amely nagyon motiváltan készül a 2023-as szezonra. Ugyan a tavalyi évet kiválóan kezdték az olaszok, végül a megbízhatósági gondok mellett csapatként is rengeteg hibát elkövettek, így ez is hozzájárult ahhoz, hogy végül egyéniben és a konstruktőrök között is lemaradtak a világbajnoki címről.

Az istállónál bizakodók a napokban leleplezett SF-23-as versenygéppel kapcsolatban, a szurkolók pedig az új csapatfőnök, Frederic Vasseur személyétől is sokat várnak, de a versenyzők is ambiciózusnak mondhatók.



Carlos Sainz például elárulta, egyértelműen a világbajnoki címért mennek idén, mivel véleménye szerint egy pilótának a Ferrarinál nem is lehet más célja. „Ha az ember a Ferrarinál versenyez, és van olyan versenyképes, mint amilyen én is vagyok, akkor az év elején az a cél, hogy a világbajnoki címért harcoljon, és megpróbáljanak győzni. Nemcsak nekem, az egész csapatnak ez van a fejében” – idézte Sainz szavait a RacingNews365.

Lépésenként haladna

A 28 éves versenyző elmondása szerint igyekszik apránként haladni a cél felé, azt pedig már tudja, mit tehet ezért az idei év során.

„A közeljövőt nézve egyértelmű, hogy ha világbajnok akarsz lenni, akkor pilótaként és csapatként is a legjobbnak kell lenned. Én erre a szemléletre koncentrálok és arra, hogy mit tehetek? Mit tehetek azért, hogy a legjobb versenyző legyek a rajtrácson, mit tehet a csapat azért, hogy jobbá váljon, és a legjobb legyen? Nagyon világos dolgok jártak a fejemben, amikor télen gondolkodtam ezeken, idén pedig megpróbálom végrehajtani őket” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: