DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nagy F1-es szezonértékelő – Az év poénja

Min szórakoztunk a legjobbat a 2020-as F1-es szezonban? A sport már minden csatornáján szállítja a poénokat, legyen az akár megtervezett, akár rögtönzött. Lássuk, szerkesztőségünkben mi talált be legjobban!

A legszabadabban értelmezhető kategóriával zárjuk 2020-as F1-es évértékelőnket. Nincs semmilyen kikötés vagy korlátok, csupán mindenkinek meg kell neveznie azt a három mozzanatot, amit a legviccesebbnek tart az idei szezonból, történjen az akár a pályán, a pályán kívül vagy a közösségi médiában. 

Clipboard01_1



Vaszilykó Péter: Lehet az F1 mezőnyében tíz Daniel Ricciardo, én már májusban tudtam, hogy a toplistám egyik helyezettje Charles Leclerc lesz, ahogy az igazi carbonara elkészítési módját magyarázza szenvedélyesen. Ezen kívül két karácsonyi témájú jelöltem fért fel a dobogóra: A McLaren zseniális ünnepi videót készített két pilótájával, a Williams pedig féltve őrizte a Mercedeshez beugró George Russell óriási portréját, aminek fejére később még egy mikulássapkát is felhúzott.

1. Leclerc elmondja, hogyan készül a carbonara
2. Sainz karácsonyfának öltözik
3. Russell portréját dédelgeti a Williams


Balogh Tamás:
A fiatalabb F1-es generáció – mindenekelőtt a „Twitch-kvartett”, azaz Charles Leclerc, Lando Norris, George Russell és Alexander Albon – bolondozásai tartották a lelket sok F1-es rajongóban a tavaszi karanténidőszak során, s a pilóták igencsak kitettek magukért, kezdve a lövöldözős vagy kamionsofőrös játékoktól Norris élő telefonos körkapcsolásán át Leclerc banánjelmezéig és lakásból kizárt barátnőjéig. Az F1 által a Nordschleifén az Alfa Romeo versenyzőivel készített autóztatós videó az elsőtől az utolsó másodpercéig tömény szórakozás, főként Kimi Raikkönen igazi „kimis” megnyilvánulásainak köszönhetően. És Sebastian Vettelben sem kellett csalódnunk: bár a teljesítménye idén is hagyott kívánnivalót maga után, a bahreini pályára beszaladó kutya láttán eleresztett csapatrádiós éneklése (kornyikálása?) bebizonyította, hogy a humora még a régi a németnek.

1. Minden, amit a Twitch-kvartett csinált a tavaszi karantén alatt
2. Az F1 autóztatós videója a Nordschleiféről Kimi Raikkönennel és Antonio Giovinazzival
3. Sebastian Vettel kutyás-éneklős rádiózása Bahreinben


Strommer Benjamin:
Az év első versenyein a Formula-1 talán kissé túlzásba vitte a járvány elleni óvintézkedéseket: ilyen volt, amikor guruló „robotok” juttatták el a serlegeket a versenyzőknek – ehhez képest év végére egyesek már a másik cipőjéből ittak. Aranyos pillanat volt, amikor egy kóbor kutya tévedt a pályára Bahreinben, Vettel pedig ezen fellelkesedve Baha Ment kezdett énekelni. Nem annak szánta, de jó vicc volt Alboni imolai nyilatkozata is: arra célozgatott, hogy más taktikával könnyen dobogóra állhattak volna, miközben ő dobta el egy megforgással a jó eredményt – még a mérnökének sem hitte el, hogy önhibájából forgott meg.

1. Díjátadó robotok Ausztriában
2. Kutya a pályán
3. Albon imolai nyilatkozata

 

Héjas Szilárd: Nálam óriásit ütött, mikor Lance Stroll a Toszkán Nagydíjon egy defekt következtében óriásit bukott, akkorát, hogy még a motorborítás is felvált a Racing Pointról, melyről akkor már tudni lehetett, hogy szinte a tavalyi Mercedes másolata. Valahol láttam egy képet, talán a Twitteren, amint a Racing Point motorborítása alatt a W10-es festése bukkant fel. A harmadik hely Ricciardóé, aki majdnem felvágta az ereit, miután rájött, hogy elfelejtett shoey-zni, de az év legviccesebb momentuma az volt számomra, mikor Raikkönen beleállt Hamilton öltözködési stílusába az Instagramon.

1. Raikkönen beoltja Hamiltont
2. Mercedes a Racing Point alatt
3. Ricciardo és az elmaradt shoey


Gellérfi Gergő:
Bővelkedett az év vicces pillanatokban, de számomra az év poénkirálya a Mercedes Twitter-felelőse(i) volt(ak), akik az iróniát és az öniróniát is mesterfokon űzték idén. A karanténidőszakban sok pilóta mutatta meg vicces oldalát az online térben, köztük talán a hol banánnak öltöző, hol táncikáló, hol kézen járó Leclerc volt a legtréfásabb, s azon is jót kacagtam, amikor Ricciardo elkerekedő szemekkel beismerte, hogy egyszerűen elfelejtett shoeyzni első renault-s dobogója után.

1. A Mercedes Twitter-csatornája en bloc
2. Leclerc viselkedése az online térben
3. Ricciardo elfelejti a shoeyt

 

Bognár Viktor: És már megint nem tudom eldönteni, hogy a legviccesebb pillanatok tényleg az év végére koncentrálódtak, vagy egyszerűen túl sok jó volt, és csak az a baj, hogy idén sem jegyzeteltem. Viszont a tény, hogy nálam az első helyre egy mémoldalon velem szembejövő, a magyar közéletből merítő képmanipuláció került a Szahíri Nagydíj hétvégéjén (lent), jelzi, hogy tényleg a legváratlanabb helyekről, a legváratlanabb pillanatokban is poénok leselkednek ránk!

1. Állítsuk meg Russzelt  - ez nálam mindent visz
2. Verstappen nem mindent visz, csak a széket a sajtótájékoztatóról
3. Leclerc bejelentkezik a világnak banánjelmezben

Közzétette: Trollma 1 – 2020. december 4., péntek

 

A végeredmény: Mivel év végi szavazásaink közül a vicces pillanatoknál a legnagyobb a merítési lehetőség, és ezt rendre ki is használjuk, így rengeteg az akár egymás részhalmazát is képező jelölt, vagyis nem könnyű kibogarászni a végső sorrendet sima pontozással! Az azért látszik, hogy a legkisebb közös többszöröst a tavaszi leállás alatt egy érzékeny pillanatában banánjelmezt öltő Charles Leclerc jelenti, övé az első hely, és dobogóra tettük még azt a két eseményt, amelyek egyaránt két említést is kaptak: Ricciardo tágra nyíló szemeit és Vettel tágra nyíló száját.

1. Leclerc banánjelmezzel sokkolja a karanténkedélyeket
2. Ricciardo rádöbben, hogy elfelejtette a shoey-t
3. Vettel dalra fakad a kóborkutya hírére

leclerc 

Korábbi ranglistáink:

Az év pilótája: 1. Max Verstappen, 2. Lewis Hamilton, 3. Sergio Perez

Az év csapata: 1. Mercedes és McLaren, 3. Alpha Tauri

Az év meglepetése: 1. Pierre Gasly és Renault, 2. Daniel Ricciardo

Az év csalódása: 1. Ferrari, 2. Alexander Albon, 3. Sebastian Vettel

Az év újonca: 1. Nicholas Latifi, 2. Jack Aitken és Pietro Fittipaldi

Az év versenye: 1. Szahíri Nagydíj, 2. Olasz Nagydíj, 3. Török Nagydíj

Az év csapatfőnöke: 1. Toto Wolff, 2. Andreas Seidl, 3. Franz Tost

Az év bukása: 1. Grosjean Bahreinben, 2. Tömegbaleset Mugellóban, 3. Leclerc Monzában

Az év balhéja: 1. Az Ausztrál Nagydíj törlése, 2. Az FIA és a Ferrari paktuma, 3. A Racing Point másolási ügye

Az év híre: 1. Alonso visszatér, 2. Vettelt elküldi a Ferrari

Az év pillanata: 1. Grosjean megmenekülése, 2. Hamilton megkapja Schumacher sisakját, 3. Gasly ül a monzai dobogón 

Az év előzése: 1. Perez Ocont a Portugál Nagydíjon; Raikkönen első köre a Portugál Nagydíjon, 3. Verstappen Bottast a Stájer Nagydíjon

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: