Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. április 8. szerda

2020

MotoGP: Meglepődnénk, ha lenne idén verseny

Amíg nem sikerül megállítani a koronavírus terjedését, aligha elképzelhető, hogy bármilyen nagy sporteseményt megrendezzenek – véli a Dorna elnöke, aki a teljes 2020-as szezon törlésére is felkészült.

részletek

Williams: Két hónap kényszerszabadság

A versenyzők és a vezetőség tagjai csak fizetéscsökkentésben részesülnek, de a grove-i személyzet jelentős része már nem kap pénzt a Williamstől a csapat válságkezelő intézkedései nyomán, amivel a fennmaradást igyekszik biztosítani.

részletek

Villeneuve kukázná a szezont és különálló versenyeket rendezne

Érdekes javaslattal állt elő az 1997-es F1-es világbajnok: szerinte le kellene mondani arról, hogy bajnokságot szervezzenek idén, helyette csak néhány, önmagában álló egyedi futamot tarthatnának.

részletek

Rosberg: Verstappennek kedvez a rövidebb szezon

Ha kevesebb a verseny, nagyobb szerepet kap a szerencsefaktor, ami az esélytelenebb Red Bullnak kedvez. A korábbi világbajnok szerint szokatlan ötletek, például kétfutamos hétvégék tehetik emlékezetessé a csonka szezont.

részletek

Ecclestone már most törölné a teljes 2020-as szezont

Az F1 korábbi vezére nagyon meglepődne, ha sikerülne a jelenlegi terv szerint 15-18 futamot megtartani. A biztonságot szem előtt tartva már most elejét venné a következő hónapok spekulációinak.

részletek

És a Williams kap-e gazdaságélénkítő csomagot?

Már nem az első korábbi Formula-1-es csapatfőnök fejezte ki aggályait amiatt, hogy ha a sport vezetői nem intézkednek az idei válsághelyzetben, az akár versenyistállók végleges bedőlését is okozhatja.

részletek

Teljesen felforgatta naptárát, júliusi kezdéssel számol a DTM

A legnagyobb autós-motoros nemzetközi sorozatok elmúlt hetekben bejelentett halasztásait figyelve feltűnhetett, hogy a Német Túraautó-bajnokság a járvány dacára nem nyúlt áprilisban startoló versenynaptárához – de csak mostanáig.

részletek

Ricciardo önként megy majd az utolsó rajthelyre

A Renault F1-es pilótája levezette az első futam forgatókönyvét: megszerzi a pole-t, de a sor végéről rajtol, megvárja a tülekedést, majd az első körben átveszi a vezetést. Szerinte ez jó időszak az edzésre.

részletek

Hivatalos: Elmarad az Azerbajdzsáni Nagydíj is

Június 7-én, Bakuban sem kezdődik el a szezon. A szervezők hétfőn bejelentették, a korábbi hét versenyhez hasonlóan ők sem tartják meg a futamot az eredeti időpontban.

részletek

Számít, hogy milyen hosszú szezonban lesz valaki bajnok?

Idén talán tíz-húsz éve nem látott mennyiségig fog visszazuhanni a Formula-1-es szezon futamainak száma, de ettől még butaság lenne majd elvitatni a bajnoki cím értékét a végső győztestől – érvel Martin Brundle.

részletek

Elfogadva: Március-áprilisban lesz az F1-es nyári szünet

Gyors lépést hozott koronavírus ügyben a sportág vezetése: az FIA jóváhagyta a szabálymódosítást, amelynek értelmében áthelyezték a nyári szünetként emlegetett kötelező leállást. A pihenő kettő helyett három hétig tart.

részletek

Kemény: 18 verseny lehet 26 hét leforgása alatt

Jelenleg a koronavírus uralkodik a világban, a Formula-1 vezetői azonban készülnek a járvány lecsengése utáni időszakra. Ha nyártól beindul a nagyüzem, rettentően sűrű programja lesz az F1-nek.

részletek
Olvastad már?