DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Alonso csak Verstappen miatt nézte az F1-et

Fernando Alonso tisztában volt azzal, hogy a Mercedesen belül Bottas úgysem fogja piszkálni Hamiltont, csak segíteni, úgyhogy amikor leült a tévé elé tavaly, csak Max Verstappen versenyzése érdekelte.

2001-ben kezdte Formula-1-es pályafutását a nem sokkal később igen fiatalon kétszeres világbajnokká váló spanyol pilóta, ám 2006 végén senki nem gondolta, hogy a zseniális képességekkel megáldott Fernando Alonso meg is fog állni végül két világbajnoki címnél, annak ellenére, hogy versenyzett a McLarennél és a Ferrarinál is.

2019-ben és 2020-ban nem vett részt a száguldó cirkusz küzdelmeiben, míg idén az Alpine színeiben tért vissza a mezőnybe, a Renault utódistállója csábította vissza a spanyol ászt, aki az elmúlt évben a nyomasztó Mercedes-fölény miatt amikor éppen nézte is a versenyeket, azt leginkább az agilis Max Verstappen manőverei miatt tette.

Alonso elismerően beszélt Verstappen agilis versenyzéséről


„A tavalyi évben, amikor éppen nem versenyeztem és a televízió elé kerültem, leginkább Max (Verstappen) miatt kapcsoltam be azt, hogy lássam, mit művel a futamokon. Ő volt ugyanis az egyetlen, aki bármit is csinált az előző években versenyzés terén” – mondta el Alonso egy interjúban a Soymotor.com hasábjain.

„Mindenki tudta, hogy Valtteri Bottas úgysem fogja zavarni Lewis Hamilton köreit, ahogy azt is lehetett tudni, hogy ha valami különös dolog nem történik, akkor Hamilton nyer. De azért ott volt Verstappen. Amikor az első sorból rajtol és az autója is megfelelően erősnek bizonyul, akkor igen fontos faktort jelent.”

„Nosztalgikus érzéseket hoz elő belőlem, amikor látom Verstappen rajongóinak hadát a futamok során a lelátókon szurkolni. Egészen különleges atmoszférát teremtenek, mint annak idején sok évvel ezelőtt, amikor a Renault-nak és nekem szurkoltak rengetegen és kékbe burkolták a lelátókat. Elismerésem ennek a rengeteg rajongónak, hogy ilyen hangulatot varázsolnak” – tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: