Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. június 19. szerda

Futamok

Hamilton szuperhétvégéket akar

Radikálisan megváltoztatná a Formula-1-es hétvégéket Lewis Hamilton, ezzel elűzve a száguldó cirkusz versenyein jelentkező gyakori unalmat. Úgy véli, ezt a vezetőségnek meg kellene fontolnia.

részletek

Ha Ricciardón múlna, nem lenne péntek

Minden feleslegtől megfosztaná a Red Bull pilótája a jelenlegi versenyhétvégék menetrendjét, így ha rajta múlna, két napból, két futamból és nulla péntekből állna egy F1-es nagydíj.

részletek

Sokkal nagyobb érték lenne 15 futam

A Formula-1 tulajdonosai még a jelenlegi huszonegynél is tovább növelnék az éves futamszámot. Ugyanakkor Cyril Abiteboul szerint éppen az ellenkezőjét kellene, drasztikusan csökkenteni.

részletek

Több F1-es futam jöhet a pénteki edzések helyett

A mezőny többször bebizonyította már, hogy akkor is teljes értékű felkészülést tudnak végrehajtani, ha valamilyen okból kifolyólag nem, vagy csak alig tudnak pályára hajtani péntekenként.

részletek

Kiderült, hány versenyt rendeznek jövőre az F1-ben

A sportág vezérigazgatója, Chase Carey nemrég felfedte, hogy hány futamból fog állni a 2018-as versenynaptár - állítása szerint fontos megtartani a jelenlegi stabilitást.

részletek

Nem biztos, hogy lesznek rövid futamok az F1-ben

A szakma részéről sokan vélekedtek úgy, hogy a kor igényeinek megfelelően rövidíteni kellene az F1-es futamok hosszán, ám a sportág szakmai ügyvezetője szerint nem ez az egyetlen járható út az érdeklődés növelésére.

részletek

Éjszakai F1-es futamot rendezhetnek New Yorkban

Folyamatosan derülnek ki újabb és újabb részletek a Liberty Media nagyra törő terveiről: az F1 új többségi tulajdonosa állítólag nem csak el akarja vinni a sportágat a Nagy Almába, hanem rögtön éjszakai futamot szeretnének rendezni.

részletek

Stroll nem rágódna sokat kiesésein

A kanadai pilóta nem tudta teljesíteni első három F1-es futamát, sőt, eddig mindössze 52 kör áll a neve mellett - véleménye szerint azonban nincs értelme sokat rugózni ezen.

részletek

Brawn elárulta, mennyi verseny lehet a maximum

Az F1 sportszakmáért felelős ügyvezető igazgatója azon dolgozik, hogy a sportág sokkal fenntarthatóbb legyen a jövőben, ennek érdekében pedig maximalizálni szeretné az egy szezonban rendezett futamok számát.

részletek

A 2017-es F1-es futamok kezdési időpontjai

Másfél hét, és hivatalosan is kezdetét veszi a 2017-es Forma-1-es szezon: megmutatjuk, hogy melyik nagydíj mikor kezdődik Ausztráliától Malajziáig, Monacótól Magyarországig.

részletek

Az F1 új tulajdonosa jó hírrel szolgált a Hungaroringnek

Több szó esett már a múltban arról, hogy a sportág új többségi tulajdonosa milyen újításokkal szeretné feldobni a sportágat, egyik legutóbbi nyilatkozatuk a Magyar Nagydíjnak is nagyszerű hír.

részletek

Hivatalos: Állórajt jön a safety car-fázisok után

Azok után, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség belengette az átalakítást, mostanra biztossá vált, hogy állórajtok követnek minden egyes biztonsági autós szakaszt az F1-es futamokon.

részletek
Olvastad már?