DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd

Futamok

Hamilton mindenkivel beszélt, aki nem térdelt le

Bár a világbajnoki címvédő korábban azt mondta, nem zavarja, ha valaki nem követte különleges rasszizmus-ellenes térdelését, azóta minden pilótával négyszemközt beszélt, aki nem térdelt le a futam előtt.

részletek

Sajtó: Új futamokat jelentenek be a napokban

Sajtóértesülések szerint már a héten hivatalos lesz, hogy érkezik Mugello és Portimao is a 2020-as F1-es versenynaptárba - méghozzá várhatóan egy újabb "triple headert" fognak ezzel bejelenteni.

részletek

Red Bull: Bizony lehet, hogy teljesen leállunk a munkával

A világ legnagyobb részén a koronavírus az úr, ez nem kíméli a sporteseményeket sem. Az utolsó pillanatban lefújásra került az idénynyitó, de a Red Bull főtanácsadója szerint nagyobb gond is lehet.

részletek

Binotto: Kizárólag pénzügyileg jó a 24 futam

A Ferrari csapatfőnöke elismerte, csak üzleti megfontolásokból előnyös, ha a versenynaptárat huszonnégy futamra bővítik. Túllépnek egy határt, ami jócskán magával vonja a problémákat is.

részletek

Hamilton: Ne minket, a fejeseket szidják

Az ötszörös világbajnok szerint hiába tűnhet úgy, hogy a pilótákon múlnak a változatos F1-es futamok, nekik semmi beleszólásuk a szabályokba, ezért inkább a döntéshozókra kellene panaszodni.

részletek

Raikkönen: Nehéz egyensúlyt találni az F1 és a család között

A 2007-es világbajnok mindent elért a Formula-1-ben, amit csak lehetett, de az Alfa Romeóhoz történt csapatváltása után is motivált. Igaz, sajnálja, hogy kevesebbet lehet a családjával.

részletek

Hamilton szuperhétvégéket akar

Radikálisan megváltoztatná a Formula-1-es hétvégéket Lewis Hamilton, ezzel elűzve a száguldó cirkusz versenyein jelentkező gyakori unalmat. Úgy véli, ezt a vezetőségnek meg kellene fontolnia.

részletek

Ha Ricciardón múlna, nem lenne péntek

Minden feleslegtől megfosztaná a Red Bull pilótája a jelenlegi versenyhétvégék menetrendjét, így ha rajta múlna, két napból, két futamból és nulla péntekből állna egy F1-es nagydíj.

részletek

Sokkal nagyobb érték lenne 15 futam

A Formula-1 tulajdonosai még a jelenlegi huszonegynél is tovább növelnék az éves futamszámot. Ugyanakkor Cyril Abiteboul szerint éppen az ellenkezőjét kellene, drasztikusan csökkenteni.

részletek

Több F1-es futam jöhet a pénteki edzések helyett

A mezőny többször bebizonyította már, hogy akkor is teljes értékű felkészülést tudnak végrehajtani, ha valamilyen okból kifolyólag nem, vagy csak alig tudnak pályára hajtani péntekenként.

részletek

Kiderült, hány versenyt rendeznek jövőre az F1-ben

A sportág vezérigazgatója, Chase Carey nemrég felfedte, hogy hány futamból fog állni a 2018-as versenynaptár - állítása szerint fontos megtartani a jelenlegi stabilitást.

részletek

Nem biztos, hogy lesznek rövid futamok az F1-ben

A szakma részéről sokan vélekedtek úgy, hogy a kor igényeinek megfelelően rövidíteni kellene az F1-es futamok hosszán, ám a sportág szakmai ügyvezetője szerint nem ez az egyetlen járható út az érdeklődés növelésére.

részletek