DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Red Bull: Bizony lehet, hogy teljesen leállunk a munkával

A világ legnagyobb részén a koronavírus az úr, ez nem kíméli a sporteseményeket sem. Az utolsó pillanatban lefújásra került az idénynyitó, de a Red Bull főtanácsadója szerint nagyobb gond is lehet.

Történelmi pillanatokat él át az emberiség és a Formula-1 is. Ami már teljesen biztos, hogy a szezon még jó ideig nem indulhat útjára, az Ausztrál Nagydíj utolsó pillanatos (botrányos körülmények között bekövetkező) lefújása csak a kezdet, Bahrein és Vietnám is elesett, a Kínai Nagydíj törlését pedig már hetekkel ezelőtt hivatalosan bejelentették.

Még akkor is húzták-halasztották a végleges lefújásról szóló döntést az illetékesek, amikor már nagyon égett a ház Melbourne-ben. A McLaren stábtagjának pozitív koronavírus-tesztjét követően Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel rövidesen sarkon fordult és hazautazott, ám a futam törlésének végleges döntésre hosszú órákat kellett még várni.

A Red Bull főtanácsadója elismerte, ők nagyon szerettek volna versenyezni és ezzel többen is így voltak eleinte, de aztán mások megváltoztatták addigi álláspontjukat. „Mi csak versenyezni szerettünk volna. Ezzel más csapatok is így voltak, de egyszer csak visszakoztak és már elvesztették hajtóerejüket a témában” – idézi Dr. Helmut Markót a Motorsport-Magazin.

A média a csapatok minden rezdülését óriási figyelemmel kíséri


Most hogyan tovább? A következő hónapokban nemigen várható megváltás, a futamok sorra elmaradnak, már az európai szezon is komoly veszélyben van, az lenne meglepő, ha május vége előtt bármilyen, nagy tömeget vonzó sporteseményt engedélyeznének.

„Természetesen a fejlesztéseket tovább folytatjuk, leginkább 2021-re. Bőven van elég munkánk, amit elvégezhetünk. Ugyanakkor azt sem zárhatom ki, hogy teljesen leállunk a munkában a közeljövőben. A biztonság került a legmagasabb polcra, az a legfontosabb, hogy biztonságban hazajuttassuk minden dolgozónkat.”

Megmenthető még a 2020-as szezon? „Úgy vélem, bőven lenne értelme az elmaradt nagydíjak közül néhányra az augusztusi nyári szünetben bepótolni, akkor ugyanis jócskán lesz erre időnk” – tekintett előre Marko.

Mit gondoltok, mikor kezdődhet el egyáltalán az idei Formula-1-es szezon? Meg lehet ezt egyáltalán saccolni jelen helyzetben?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: