Steward
Gobodics Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 7. kedd

Koronavírus

Amerika a fő gond a naptár összeállításánál

A szezonrajt előestéjén újabb részleteket árult el az F1 2020-as menetrendjéről Chase Carey: néhány helyszínnel már megállapodtak, rövidesen bejelentés is lehet, más helyszínek viszont kérdésesek.

részletek

Sainz fél attól, hogy benne lappang a vírus

A koronavírus veszélye a mezőny pilótái felett lebeg: ha egészségesnek érzik magukat, de valójában tünetmentes fertőzöttek, vagy egyszerűen a környezetükben betegszik meg valaki, bukhatják futamukat.

részletek

Egy pozitív vírusteszt, és bukta a hétvégét a csapat?

Nyakunkon a szezonnyitó, de a Renault csapatfőnöke szerint még mindig nem teljesen világos, mit jelent majd egy-egy istálló számára, ha koronavírus-fertőzöttet találnak a személyzetének tagjai között.

részletek

Vírusbiztos gyárat épít a Racing Point, mert abban jobban megy a munka

Minden Formula-1-es csapat kénytelen alkalmazkodni a járványhelyzethez új munkamódszerek bevezetésével, ám a Racing Point képes a legnagyobb mértékben megváltozni, hiszen új gyára már ezen szempontok alapján készül.

részletek

A vírus eltörölheti a kontinensszabályt az F1-ben

A világjárvány eddig nem látott kihívás elé állította az autósportot is, hiszen nem elég, hogy egyes bajnokságoknak egy épkézláb versenynaptár összeállítása is komoly feladat, még a világbajnoki rang követelményeinek teljesítésével is meggyűlhet a bajuk.

részletek

Nyomkövető app és készenléti beugrók az F1-es csapatoknál

Ha fertőzöttet találnának valamely nagydíjon, alkalmazás is fogja segíteni a kontaktkutatást. Előfordulhat, hogy számos csapattag karanténba kerül: ebben az esetben a bázisról indítanak helyetteseket, mondta Günther Steiner a Haastól.

részletek

Hátrányba kerülnek a japán gyártók a GP-ben?

Lin Jarvis, a Yamaha gyári csapatának menedzsere mutatott rá, hogy a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások jelentősen megnehezíthetik az ő és két riválisuk életét az európai szezonban.

részletek

Megszívta az új naptárral a Yamaha és a Suzuki

A MotoGP szervezői néhány napja közzétették a koronavírus-járvány következtében alaposan átalakított 2020-as menetrend jelentős részét – megnéztük, kinek kedvez ez az eredeti változathoz képest.

részletek

Dupla portugál futam jöhet idén?

Helyi lapértesülések szerint elképzelhető, hogy az F1-es futamot eddig egyáltalán nem rendező Portimao rögtön két versennyel debütálhat a száguldó cirkusz járvány miatt átalakuló naptárában.

részletek

Kukázza a dobogós ceremóniákat az F1

A koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében sem pezsgőzést, sem díjátadást, sem verseny előtti pilótaparádét nem fogunk látni a nagydíjhétvégéken a belátható közeljövőben.

részletek

Az F1-be beugorhat, a MotoGP-ben mégis törölték Mugellót

Újabb pályáról derült ki biztosan, hogy nem fog szerepelni a MotoGP rövidesen megjelenő 2020-as naptárában: az Olasz Nagydíj helyszínéül szolgáló Mugellóba idén nem látogat el a mezőny.

részletek

Hamilton: Le kell dönteni az összes rasszista szobrot a világon!

Már szinte napi rendszerességgel hallatja a hangját a rasszizmus elleni küzdelem érdekében Lewis Hamilton a közösségi médiában, most a bristoli szobordöntés mellett emelt szót. A világbajnok a brit kormánynak is nekiment a koronavírus miatt.

részletek
Olvastad már?