DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd

Koronavírus

F1-Archív: Vírus miatt elmaradhat egy nagydíj

Az első indiai pilóta és orosz csapat, 14 napos maratoni teszt Barcelonában, rasszizmus miatt veszélyben a Spanyol Nagydíj, a Formula-1 a koronavírus fenyegetésével számol: ezek voltak február 3. hírei a sportban.

részletek

Eltörli a vakcinakötelezettséget az F1

2023-ban már nem szükséges oltás ahhoz, hogy részt vegyen valaki az F1-es hétvégéken – de emellett döntött a Motorsport Világtanács a sprintekkel kapcsolatos költségek kérdésében is.

részletek

Verstappen: Szomorú lenne, ha emiatt kellene versenyeket kihagynunk

Az elmúlt két évben több ízben is előfordult, hogy különböző pilóták Covid-fertőzés miatt nem indulhattak el egy-egy futamon. A világbajnoki címvédő reméli, nem lesz idén tényező a Covid.

részletek

Hamilton fél, ezért hord még mindig maszkot

A hétszeres F1-es világbajnok azt mondja, hogy egyre több barátja és ismerőse betegszik meg, ő pedig tart a koronavírustól, mert már kétszer is elkapta. Igyekszik a többieket is megvédeni.

részletek

Covidos lett az F1 mindkét versenyigazgatója

Bajban lehet a versenyirányítás a Miami Nagydíjon: bár idén két versenyigazgatója is van a világbajnokságnak, a Sky Sports információi szerint Eduardo Freitas és Niels Wittich egyaránt pozitív koronavírustesztet produkált.

részletek

Vettel meggyógyult, Melbourne-ben visszatér

Jó hírt közölt az Aston Martin: négyszeres világbajnok F1-es pilótájuk végre újra fitt a koronavírus-fertőzése után, így az Ausztrál Nagydíjon már ő lesz Lance Stroll csapattársa.

részletek

Pilóták: Hadd döntsük el mi, versenyzünk-e koronavírusosan

Sajnálják a versenytársak a koronavírus miatt a szezonnyitót kihagyni kényszerülő Sebastian Vettelt, és nem érzik igazságosnak, hogy pozitív teszt esetén automatikusan megtiltják a rajthoz állást.

részletek

Perez engedné indulni a covidos pilótákat

A Red Bull versenyzője szerint érdemes lenne beszélni arról, hogy az enyhe tüneteket produkáló fertőzött pilóták is versenyezhessenek. A mexikói szerint a szerencsén múlik, ki kapja el a betegséget.

részletek

Ricciardo meggyógyult, versenyezhet Bahreinben

A McLaren rövid közleményben jelezte, hogy ausztrál pilótájuk több negatív koronavírustesztet is produkált, így csütörtökön kiszabadulhat a karanténból és rajthoz állhat a szezonnyitón.

részletek

Mégis elkapta a koronavírust Ricciardo

Már a teszt első két napját is kihagyta rosszullét miatt az ausztrál, eddig mégis negatív teszteket produkált: most ez változott a McLaren bejelentése szerint, így leghamarabb a szezonnyitón ülhet autóba.

részletek

Kötelező lesz a vakcina az F1-ben

A Formula-1-ben is bevezetik a kötelező Covid-védőoltást, amely alól senki sem mentesül kivételként. A húsz versenyzőnek nem kell aggódnia, sajtóinformációk szerint már mind felvették a vakcinát.

részletek

Újra elkapta a koronavírust Charles Leclerc

A monacói pilótát Abu Dhabiból hazatérve tesztelték pozitív eredménnyel – közölte a Ferrari. A versenyző idén egyszer már megfertőződött: szerencséjére egyik betegség sem volt hatással szezonjára.

részletek