DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo meggyógyult, versenyezhet Bahreinben

A McLaren rövid közleményben jelezte, hogy ausztrál pilótájuk több negatív koronavírustesztet is produkált, így csütörtökön kiszabadulhat a karanténból és rajthoz állhat a szezonnyitón.

Daniel Ricciardo a bahreini teszt kezdetétől fogva nem érezte jól magát, így kénytelen volt kihagyni a szezon előtti utolsó háromnapos gyakorlást. Mint kiderült, az első negatív teszteredmények ellenére a McLaren pilótája elkapta a koronavírus-fertőzést, emiatt pedig karanténba is került.

ricciardo-2022-dppi



Egy ideig az is kérdéses lehetett, hogy Ricciardo vajon így rajthoz tud-e állni a most hétvégén esedékes Bahreini Nagydíjon. A wokingi alakulat szerda délelőtt rövid közleményben számolt be a jó hírről: az ausztrál több negatív koronavírustesztet is produkált, ez pedig azt jelenti, hogy a helyi szabályok értelmében csütörtökön már szabadulhat is a karanténból, s így rajthoz állhat az évadnyitón. A McLaren közleménye hangsúlyozza: pilótájuk napról napra jobban érzi magát.

A többszörös nagydíjgyőztes betegsége kapcsán felmerült, hogy ki helyettesíthette volna őt, ha nem gyógyul meg időben a futamhétvégére: a McLaren a Mercedesszel közös tartalékversenyzői, Stoffel Vandoorne és Nyck de Vries mellett az Alpine-nal kötött megállapodás értelmében a tavalyi Formula-2-es bajnok Oscar Piastrit is felkérhette volna erre a feladatra – erre azonban egyelőre nem lesz szükség.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: