DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Akár Piastri is beugorhat Ricciardo helyére

Az Alpine bejelentette, hogy megállapodtak a McLarennel, hogy a tavalyi F2-es bajnokot is felkérhetik a wokingiak abban az esetben, ha az ausztrál nem gyógyul fel a koronavírus-fertőzéséből.

Mint arról beszámoltunk, Daniel Ricciardo már a bahreini teszt kezdete óta nem érezte jól magát, péntek este pedig kiderült, hogy koronavírus-fertőzés okozza mindezt, így teljes egészében ki kellett hagynia a háromnapos gyakorlást.

Noha a McLaren közleménye alapján a csapat arra számít, hogy az ausztrál időben felépül a jövő hétvégi szezonnyitóra, s akkor a helyi szabályoknak is eleget téve éppen idejében szabadulhat a karanténból is, de persze benne van a pakliban, hogy bár a pilóta már most jobban érzi magát, mégsem lesz bevethető a futamhétvégén.

Felmerülhet a kérdés, hogy ez esetben kit ültetne autójába a wokingi alakulat. Andreas Seidl még a szombati tesztnap elején úgy nyilatkozott, hogy ez esetben életbe lépne a Mercedesszel kötött megállapodásuk, így a közös tartalékversenyzőik egyike, Nyck de Vries vagy Stoffel Vandoorne – ők ketten amúgy az Ezüst Nyilag Formula-E-csapatának pilótái – kapna lehetőséget.

piastri-alpine



Úgy tűnik azonban, hogy a McLaren azóta egy másik csapattal is megállapodott. Az Alpine ugyanis bejelentette, hogy „annak érdekében, hogy a fiatal tehetségeik minél több versenyzési lehetőséget kaphassanak”, egyezségre jutottak a rivális istállóval, hogy a McLaren akár a tavalyi Formula-2-es bajnok Oscar Piastrit is hívhatja beugrani. Piastri idén az Alpine-nál tölt be teszt- és tartalékpilótai szerepkört – igaz, tapasztalata nincs a 2022-es autókkal (bár ez Vandoorne-ra és De Vriesre is igaz).

A McLaren tehát így akár három pilóta közül is válogathat – és ez nem is csak a mostani esetre igaz, hanem a szezon későbbi részében is alkalmazhatják Piastrit, amennyiben Ricciardo vagy Lando Norris nincs versenyzésre alkalmas állapotban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: