DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mégis elkapta a koronavírust Ricciardo

Már a teszt első két napját is kihagyta rosszullét miatt az ausztrál, eddig mégis negatív teszteket produkált: most ez változott a McLaren bejelentése szerint, így leghamarabb a szezonnyitón ülhet autóba.

Daniel Ricciardo már szerdától kezdve nem érezte jól magát, így sem az első, sem a második tesztnapon nem ült autóba a bahreini Formula-1-es teszten, azaz mindkét alkalommal Lando Norris vezetett egész nap – már amikor épp nem fékgondok kínozták a McLarent.

ricciardo-covid



A csapat eddigi közlései alapján az ausztrál pilóta mostanáig negatív PCR-teszteket produkált, így azt hihettük, nem koronavírus-fertőzés okozza a rosszullétét. Nos, ez péntek estére változott: a McLaren bejelentette, hogy Ricciardo tesztje pozitív lett.

Emiatt a versenyző karanténba kerül a helyi előírásoknak megfelel, így értelemszerűen szombaton is Norris ülhet az MCL36-osba. A McLaren ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Ricciardo már most is jobban érzi magát, s ha negatív tesztet tud majd felmutatni, időben ki fogják engedni a karanténból a jövő hétvégi szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt.

A pilóta szerencsére a jelek szerint a humorát nem vesztette el: a közösségi oldalain közzétett posztban köszönetet mondott a csapatnak és Norrisnak az extra terhelésért, amiért néhány sörrel, pontosabban csapattársának inkább tejjel fog kedveskedni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: