DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Vettel meggyógyult, Melbourne-ben visszatér

Jó hírt közölt az Aston Martin: négyszeres világbajnok F1-es pilótájuk végre újra fitt a koronavírus-fertőzése után, így az Ausztrál Nagydíjon már ő lesz Lance Stroll csapattársa.

Sebastian Vettel a bahreini évadnyitó előtti napokban kapta el a koronavírus-fertőzést, amely miatt sem Szahírban, sem egy héttel később a Szaúd-arábiai Nagydíjon nem állhatott rajthoz, mert utóbbi verseny idejére sem produkált negatív koronavírustesztet.

vettel-dppi-2022



Most azonban jó hírt közölt az Aston Martin: Vettel meggyógyult és újra fitt – ez alighanem azt is jelenti, hogy végre negatív lett a koronavírustesztje –, így a négyszeres világbajnokot a jövő hétvégén esedékes Ausztrál Nagydíjon újra autóban láthatjuk, ő lesz ismét Lance Stroll csapattársa. Az eddigi két futamon a honfitárs Nico Hülkenberg helyettesítette a németet.

Vettel koronavírus-fertőzése kapcsán egyébként felmerült több versenyző részéről is, hogy mostanra akár pozitív teszt után is engedni kellene a pilótákat rajthoz állni, amennyiben úgy érzik, hogy elég mérsékeltek ehhez a tüneteik.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: