DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Covidos lett az F1 mindkét versenyigazgatója

Bajban lehet a versenyirányítás a Miami Nagydíjon: bár idén két versenyigazgatója is van a világbajnokságnak, a Sky Sports információi szerint Eduardo Freitas és Niels Wittich egyaránt pozitív koronavírustesztet produkált.

Az első Miami GP időpontja május 6-8, azaz egy héten belül a versenyigazgatók egyikének fel kell gyógyulnia, hogy a helyszínre utazhasson és elvégezhesse feladatát. Az Egyesült Államokban 24 órával nem régebbi negatív teszt szükséges beutazáshoz. Az FIA nem kommentálta a hírt, arra hivatkozva, hogy alkalmazottai egészségi állapotáról csak akkor ad információt, ha az releváns.

Herbie Blash és Niels Wittich


A Sky szerint valószínű helyettes lehet Herbie Blash, Charlie Whiting egykori jobbkeze, aki jelenleg tanácsadó Freitas és Wittich mellett, továbbá Colin Haywood, akit helyettes versenyigazgatónak delegáltak Miamiba. A DTM versenyigazgatója, Scott Elkins neve is a kalapban van. Nem opció viszont – emeli ki a lap – az Ausztráliában tartózkodó Michael Masi, akit a 2022-es szezon előtt váltottak le a tisztségről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: