DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez engedné indulni a covidos pilótákat

A Red Bull versenyzője szerint érdemes lenne beszélni arról, hogy az enyhe tüneteket produkáló fertőzött pilóták is versenyezhessenek. A mexikói szerint a szerencsén múlik, ki kapja el a betegséget.

Már több mint két éve van jelen az életünkben a koronavírus-járvány, s ez alól természetesen a Formula-1 sem kivétel: az elmúlt szezonokban többször át kellett szabni a versenynaptárt a különböző korlátozások miatt, valamint számos pilóta kénytelen volt kihagyni futamokat azért, mert elkapta a fertőzést.

Ez utóbbi a most hétvégi bahreini évadnyitón is meg fog történni, hiszen Sebastian Vettel produkált pozitív koronavírustesztet, így az ő Aston Martinjában Nico Hülkenberget láthatjuk majd. Egy hete a teszten pedig Daniel Ricciardo nem tudott autóba ülni Covid-fertőzés miatt.

Ennek kapcsán a Ferrari pilótái nyilatkoztak a koronavírus-helyzetről: Charles Leclerc szerint jól jelzi Vettelék esete, hogy a járvány még nem ért véget, ezért a szabályok lazítása mellett is óvatosnak kell lenniük, míg Carlos Sainz bevallotta, hogy kettős érzései vannak, mivel kezd belefáradni a helyzetbe és úgy érzi, meg kellene próbálnia túllépnie a világnak a pandémián.

perez-redbull-bahrein-day0



Inkább ez utóbbi állásponttal ért egyet a Red Bull-os Sergio Perez, aki Leclerc-hez hasonlóan korábban is átesett már a koronavírus-fertőzésen: a mexikói szerint át kellene gondolni, hogy akár a pozitív teszttel rendelkezők versenyzők is autóba ülhessenek, ha nincsenek rosszul.

„Ahogy haladunk előre, szerintem egyeztetnünk kellene arról, hogy engedjük-e a pilótákat versenyezni koronavírusosan, ha enyhék a tüneteik” – idézi Perezt a Crash.net. „Manapság ha rosszul vagy… nyilván a versenyzők ítélnék ezt meg, de szerintem lenne értelme erről beszélni. Sokat megtudtunk már a koronavírusról, és csak ennyit tehetünk: ha teljesen vigyázni akarsz magadra, akkor a nap 24 órájában otthon kellene maradnod és mindent magadnak csinálnod. De csak ennyit tehetünk, szóval ez szerintem teljes mértékben szerencsefüggő. Nehéz semmit sem csinálni. Egyszerűen csak sajnálom Sebet és Danielt, de ez bárkivel megtörténhet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: