DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Leclerc: A koronavírus még nem tűnt el

Igyekszik óvatos maradni Charles Leclerc. A Ferrari monacói pilótája korábban már kétszer is elkapta a koronavírust, ám Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel esete után még tart a következményektől.

Noha több országban is enyhítették a járványhelyzet miatt bevezetett szigorításokat, valamint a Formula-1 közege is lazább lett ebből a szempontból, a Ferrari pilótái úgy vélik, muszáj ébernek maradniuk.

Erre az elmúlt egy hét eseményei is jó példát szolgáltattak, hiszen a második előszezoni teszten Daniel Ricciardo nem is vehetett részt, Sebastian Vettel pedig az idény első futamát fogja kihagyni, miután pozitív tesztet produkált. A maranellóiak spanyol pilótája, Carlos Sainz nemrégiben arról beszélt, hogy a sok kellemetlenség ellenére, még mindig igyekszik betartani a helyzetre vonatkozó előírásokat.

„Nem fogok hazudni, fárasztó és nehéz két év után még mindig ugyanazokat a dolgokat csinálni. Néhány dolgot megszoktam, néhány dologgal pedig még mindig küzdök, mint ti mindannyian, hogy mindig viseljem a maszkot, és ehhez hasonlók. Csak remélem, hogy minél hamarabb visszatérhetünk a normális kerékvágásba” – idézte Sainzot a Motorsport.



Bár Sainz is igyekszik odafigyelni, csapattársa ennél is jobban aggódik a dolgok miatt, úgy véli, sokat veszíthetnek azzal, ha nem versenyezhetnek.

„Óvatosnak kell lennünk, a versenyzők között, és máshol is, mert a koronavírus nem tűnt el egyik napról a másikra. Ha elkaptad a vírust még most sem versenyezhetsz, ami nagyon sokba kerül. Még mindig nagyon figyelnünk kell” – mondta Leclerc

A monacói versenyző eddig kétszer is átesett a fertőzésen, így személyes tapasztalatai vannak arról, mivel jár ez a betegség.

„Az első nem volt vészes, a másodiknál viszont elég rosszul éreztem magam. Csak fájt a fejem folyamatosan és nem éreztem magam igazán jól. Persze nem tartott túl sokáig számomra, körülbelül egy vagy másfél hét volt mindkét esetben. Ez tényleg helyzetfüggő. Vannak barátaim, akik tökéletes egészségnek örvendenek, és sokkal rosszabbul voltak, szóval igen, ezt nagyon nehéz megjósolni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: