DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Hülkenberg versenyez Vettel helyén Bahreinben

A szezonnyitó előtti csütörtökön érkezett a hír az Aston Martintól: Sebastian Vettel pozitív koronavírustesztet produkált, ezért a tartalékpilóta, Nico Hülkenberg ül az AMR22-be.

„Sebastian Vettel Covid-19 tesztje pozitív lett, ennélfogva nem fog részt venni a 2022-es Bahreini Nagydíjon. Az AMR22-ben a tartalékpilóta Nico Hülkenberg helyettesíti, aki az FP1-től fogva vezeti az autót” – áll az Aston Martin közösségi médiában publikált rövid közleményében.

A 34 esztendős Nico Hülkenberg, az Aston hivatalos tartalékpilótája így a 2020-as szezonban Racing Pointnál történt három beugrása után újra versenyez a királykategóriában – 2010-ben, valamint 2012 és 2019 között volt a mezőny állandó tagja, 182 nagydíjrészvételével a legtapasztaltabb versenyzők egyike lesz a bahreini rajtrácson.

 



Vettel az ötödik versenyző, akinek koronavírus-fertőzöttség miatt nagydíjat kell kihagynia: 2020-ban Sergio Perez, Lance Stroll és Lewis Hamilton, 2021-ben Kimi Raikkönen nem vehetett részt egy vagy két versenyen pozitív teszteredmény miatt. Az eddigi öt alkalomból háromszor Hülkenberget hívták helyettesnek.

Összességében kilenc versenyző kapta el legalább egyszer a koronavírust, Vettel előtt Daniel Ricciardo, akinek a bahreini tesztelést kellett kihagynia, de a hétvégén már visszaülhet a McLarenbe. A Formula-1 2022-ben kötelezővé tette az oltást annak érdekében, hogy a korábbi szigorú korlátozásokat lazítani lehessen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: