DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ha Ricciardón múlna, nem lenne péntek

Minden feleslegtől megfosztaná a Red Bull pilótája a jelenlegi versenyhétvégék menetrendjét, így ha rajta múlna, két napból, két futamból és nulla péntekből állna egy F1-es nagydíj.

A Formula-1-es paddock mindig mosolygós pilótáját, Daniel Ricciardót a Német Nagydíj hétvégéjén egy kérdezz-felelek keretében faggatták arról, hogyan nézne ki egy nagydíjhétvége „méhészborz” módra. Nos, így:

„Tetszene, ha nem lennének szabadedzések, csak szombat és vasárnap” – ötletelt az ausztrál. „Szombat délelőtt egy időmérő, aztán délután és másnap egy-egy verseny. Kevesebb értelmetlen körözgetés és több látványos akció. Ez nem az a tipikus F1 lenne, amit mindenki ismer, szóval a két futammal azért óvatosan kell bánni. Mindenesetre én a versenyeket szeretem, az edzéseket meg nem annyira. Tetszene, ha egy szezon ebből többet, gyakorlásból pedig  kevesebbet tartanának.”

ricciardo-portre-2018_1



Az F1-ben mostanában aktuális „legyen-e kevesebb nagydíj” kérdéséhez kétkedve viszonyul Ricciardo, aki szerint értelmetlen lenne megritkítani a versenynaptárat, ugyanis a csapatok a felszabaduló időt egyéb, a pilóták számára kevésbé izgalmas elfoglaltságokkal töltenék ki. „Attól függ, hogy a szabad hétvégék marketingre szánt napok vagy szabadságok lennének. Ha előbbi, akkor 23 futamot akarok egy évben, ha utóbbi, akkor elég a 16” – tette hozzá viccelődve.

A jövő évi versenynaptár a Miami Nagydíj elhalasztásával és a Német Nagydíj kiesésével várhatóan 20 fordulósra zsugorodik, ám azt egyelőre nem tudjuk, hogy a felszabaduló hétvégéket Ricciardo a hobbijaival töltheti-e, vagy unalmas sajtóeseményeken lesz kénytelen megjelenni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: