Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. június 29. szerda

Versenyhétvégék

Három pályán lehet sprintfutam idén

Szavazni fognak csütörtökön a csapatok arról, kísérleti jelleggel tartsanak-e idén szombati sprintversenyeket, melyek meghatározzák a rajtsorrendet. Még nem eldöntött, osszanak-e pontokat.

részletek

Motorhome helyett sátortábor a paddockban

A járványügyi intézkedések áldozatául estek az F1-es paddockból jól ismert motorhome-ok, amelyek helyett idén sátrakat és napellenzőket állítanak fel az istállók.

részletek

Brown: Most kísérletezhet az F1

A McLaren vezérigazgatója szerint a sorozat jelenlegi helyzete tökéletes lehetőséget teremtett arra, hogy az F1 olyan megoldásokat próbáljon ki, amiket békeidőkben számba sem venne.

részletek

Ricciardo támogatná a kétnapos hétvégéket

Az ausztrál szerint ez jó megoldás lehet arra, hogy a járvány lecsengése után minél több versenyt tudjanak megrendezni. A versenyzők támogatnák az ötletet, de ahhoz őket is meg kellene kérdezniük.

részletek

A csapatok még nem döntöttek a minifutamokról

A Mattia Binotto által említett, időmérőt helyettesítő verseny egyelőre csak egy ötlet, amellyel az F1 kiváltaná a klasszikus kvalifikációkat. Az izgalmak érdekében egyéb drasztikus megoldások is felmerültek.

részletek

Így rövidülhetnek a versenyhétvégék 2021-ben

Egybegyúrt csütörtök és péntek, és új fejlesztések felrakásának tilalma? Kiszivárogtak az első tervek azzal kapcsolatban, hogyan alakulhat át a nagydíjak programja két év múlva, hogy még több kerülhessen belőlük a naptárba.

részletek

A pontozás és versenyhétvége is változhat 2020-ban

A jövő évi szabályokról tárgyal ma a Liberty Media a csapatfőnökökkel. Folytatódik a pontrendszerről és a szabadedzések csökkentéséről zajló vita.

részletek

24 versenyhétvége szerepel a tervek között

A Liberty Media tervei szerint nemhogy csökkenne, de még növekedne is a futamok száma a Formula-1-ben. A versenyhétvégék továbbra is háromnaposak lennének, ezekről beszélt Ross Brawn.

részletek

15 versenyző kaphat pontot az F1-ben

A versenyhétvégék több pontján is módosítana a Liberty Media – a kétnapos nagydíjak ötletét elvetették, ám az időmérő edzés menetén és a pontrendszeren is finomhangolás várható.

részletek

Wolff szuper-versenyhétvégéket vízionál

A Mercedes F1-es csapatának vezetője jó ötletnek tartaná, ha a száguldó cirkusz más nagy sorozatokkal társulna egy-egy hétvége erejéig - az osztrák egy korábbi mintát élesztene fel.

részletek

Ha Ricciardón múlna, nem lenne péntek

Minden feleslegtől megfosztaná a Red Bull pilótája a jelenlegi versenyhétvégék menetrendjét, így ha rajta múlna, két napból, két futamból és nulla péntekből állna egy F1-es nagydíj.

részletek

A csapatok elutasítják a tripla hétvégét

A Formula-1 történetében első ízben rendeztek zsinórban három hétvégén is nagydíjat, de látva a negatív hatásokat, sokan nagyon nem szeretnék, ha ez bármelyik évben még egyszer megismétlődne.

részletek