DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo támogatná a kétnapos hétvégéket

Az ausztrál szerint ez jó megoldás lehet arra, hogy a járvány lecsengése után minél több versenyt tudjanak megrendezni. A versenyzők támogatnák az ötletet, de ahhoz őket is meg kellene kérdezniük.

A koronavírus-járvány miatt már kilenc futamot kellett törölni vagy halasztani a 2020-as Formula-1-es szezonból, így egyre kisebb az esély rá, hogy ebből mindegyiket be is tudják majd pótolni azt követően, hogy a pandémia lecseng. Ha el tud rajtolni az évad, egész biztosan sűrű lesz a menetrend, és Daniel Ricciardo egyetért abban, hogy jó megoldás lehet erre az esetre, ha két napba sűrítenék az egyes nagydíjhétvégéket:

ricciardo-teszt-2020-dppi



„A hétvégéket rövidíteni kell, ha minden héten versenyezni akarunk. Három helyett két nap alatt kellene lebonyolítanunk őket” – vélekedett a Canal+-nak nyilatkozva az ausztrál. A renault-s hozzátette: ezt a versenyzők is támogatnák, de ehhez jó lenne, ha a döntéshozók az ő véleményüket is kikérnék:

„Szerintem ez szükséges” – mondta ezzel kapcsolatban Ricciardo. „Mindannyian tagjai vagyunk a GPDA-nak, szóval az egy jó kommunikációs csatorna, ezen keresztül egyeztethetünk a szervezőkkel. Megoszthatjuk a véleményünket és megpróbálhatunk megoldásokat találni. Ha három- helyett kétnapos formátumot javasolnak, annak szerintem a versenyzők örülnének, mert az több futamot jelentene.”

Ricciardo azt is felvetette, hogy a naptárt célszerű lenne majd úgy észszerűsíteni, hogy azonos kontinensen lévő nagydíjak kövessék majd egymást: „Fel kell állítanunk egy logikus ütemtervet egy európai szakasszal, aztán eggyel a világ keleti felén, majd eggyel a nyugatin. Ez működhet, mindenesetre mi készen állunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: