DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kétnapos versenyhétvégéket és 2021-es szezonzárót terveznek

Az F1 szervezői rendkívüli megoldásokkal orvosolhatják a lerövidült idény problémáját. Akár a jövő év elejére is átcsúszhat a szezonzáró, derült ki a Ferrari csapatfőnökének nyilatkozatából.

Az angol nyelvben elterjedt egy mondás, ami a világ jelenlegi helyzetére tökéletesen igaz. Desperate times call for desperate measures, vagyis a rendkívüli helyzetek rendkívüli megoldásokat kívánnak. A Formula-1 szervezői minden erejükkel azon dolgoznak, hogy az egyre későbbre halasztott 2020-as szezont egy teljes értékű versenyévként értékelhessünk, miután lezajlik a világot lázban tartó koronavírus-járvány. Ennek érdekében olyan menetrendre számíthatunk, amit korábban sosem láthattunk a sorozatban. Mattia Binotto árult el részleteket a Liberty Media terveiből.

 f1-start-20191



„A csapatok szabad kezet adtak az FIA-nak és a Liberty Mediának a versenynaptár átalakításában. Általában nem ez szokott lenni a helyzet, de beláttuk, hogy most erre van szükség. Számos változásra készülhetünk, például a versenyhétvégék lerövidülhetnek kétnaposra, hogy a közvetlenül egymást követő heteken futamokat rendezhessünk. Emellett a szezonzáró átkerülhet 2021 első hónapjaira. Egyelőre még semmi sem dőlt el, a döntésre még várnunk kell” – fedte fel a szokatlan terveket a Ferrari csapatfőnöke.

A kialakult helyzetben jelentősen megkönnyíti a szervezők helyzetét, hogy a 2021-re tervezett szabályváltozásokat egy évvel elhalasztották, így a z aktuális és a következő év ebből a szempontból összevonható. Nagy kérdés azonban, hogy hány versenyt tudnának megrendezni, miközben az északi féltekén tél uralkodik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: