Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 4. kedd

LibertyMedia

A Mercedes az egyetlen csapat, amely ellenzi a sprintfutam bevezetését

Kiderült, hogy az a bizonyos istálló, amely határozottan elhatárolódott a két helyszínen kipróbálandó fordított rajtrácsos kvalifikációs futamtól, a Mercedes. Elég egyetlen csapat nem szavazata, hogy az elképzelésből ne legyen semmi.

részletek

Fordított rajtrácsos sprintfutam már az első 2020-as versenyeken?

A Formula-1 kísérleti jelleggel sprintfutamot rendezne időmérő helyett az egyik osztrák és brit hétvégén. Az FIA és a legtöbb csapat a formátum mellett áll, csak egyetlen istálló nem támogatta.

részletek

Nyolcvan főben limitálhatják a csapatok létszámát

Formálódnak a szabályok, amelyek a nézők nélküli versenyekre, úgynevezett Zárt Eseményekre vonatkoznak majd: ezek közé tartozik a csapatok személyzetének felső határa.

részletek

Összekapott a pénzen Silverstone és a Liberty

Mivel júliusban csak nézők nélkül lehet Brit Nagydíjat rendezni, az F1 hajlandó beszállni a költségekbe. Sajtóhírek szerint azonban a silverstone-i szervezők vérszemet kaptak, és túlzott összeget követelnek.

részletek

Az F1-es motorfejlesztéseket is jegelhetik

Szélsőséges korlátozásokat vezethet be a Liberty Media a krízis miatt bajba jutott csapatok megmentése érdekében. Intézkedések nélkül csődbe mehetnek a kisebb istállók.

részletek

Istállók elvesztése miatt aggódik egy csapatfőnök

Christian Horner szerint a sportág hasonló krízisben van, mint 2008-ban, a mostani viszont nincsen szem előtt. Az F1 jövőjét nem félti, a tíz csapat túléléséért már jobban aggódik.

részletek

Ecclestone: Pénzelje a Liberty a futamokat

Ha az F1 tulajdonosai fenekestül fel akarják forgatni a versenynaptárat, akkor be kell vállalniuk a pályák kiadásait, mert télen a nézők nem fognak kimenni a versenyekre – állítja Bernie Ecclestone.

részletek

Kétnapos versenyhétvégéket és 2021-es szezonzárót terveznek

Az F1 szervezői rendkívüli megoldásokkal orvosolhatják a lerövidült idény problémáját. Akár a jövő év elejére is átcsúszhat a szezonzáró, derült ki a Ferrari csapatfőnökének nyilatkozatából.

részletek

„Őrület hat hónap alatt 18 futamot rendezni”

A Liberty Media tervei szerint a világjárvány lecsengése után padlógázzal rajtol el az idei F1-es szezon, ami nagyjából 25 hétvége alatt 18 futamot foglalna magában. Ezért nem lelkesedik mindenki.

részletek

2022-ben jöhetnek csak az új szabályok, a Ferrari tiltakozik

Egy, a héten tartott videokonferencia után állítólag egy csapat kivételével mindenki beleegyezett abba, hogy a jövőre tervezett nagy szabályváltozásokat csak egy évvel később, 2022-ben vezessék be.

részletek

Csütörtökön tárgyalnak az F1-es csapatok a folytatásról

Egyelőre több forgatókönyv is elképzelhető, de az biztos, hogy csak azt fogadhatják el, amiben mind a tíz F1-es csapat egyetért. Mindenkinek egyet kell támogatnia.

részletek

Újságot adott ki a Formula-1

A Liberty eddig az új média területére összpontosított, most viszont a hagyományos sajtóba tört be: megjelent az F1 hivatalos havi magazinjának első száma.

részletek
Olvastad már?