DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Motorhome helyett sátortábor a paddockban

A járványügyi intézkedések áldozatául estek az F1-es paddockból jól ismert motorhome-ok, amelyek helyett idén sátrakat és napellenzőket állítanak fel az istállók.

A világjárvány hatásai miatt alapjaiban változik meg a Formula-1-es versenyhétvégék képe az idei szezonra, beleértve a mezőny saját kis világát, a paddockot. A garázsok mögött húzódó, többemeletes épületekkel, étkezdékkel és VIP-teraszokkal tarkított exkluzív területnek idén elhalványul a szokásos csillogása, elővigyázatosságból ugyanis a szervezők mindent alárendelnek a járványügyi intézkedéseknek. A csapatok annyival kisebb személyzettel utaznak a versenyhétvégékre, hogy saját motorhome-okat sem fognak építeni, és a kamionokat is távolabb parkolják le a garázsoktól.

 f1-paddock-2019hun

A szokásos nyári paddockhangulatnak idén nyoma sem lesz


Az így felszabaduló teret pedig nem másra mint az emberek közötti távolságtartásra használják majd. Erről a Mercedes versenycsapatának vezető logisztikusa nyilatkozott. "Az F1-gyel kötött egyezségnek megfelelően a garázsoktól távolabb parkolunk le a kamionokkal, és gondoskodunk saját sátrakról, valamint napellenzőkről. Így több helyünk marad a garázsban, tehát könnyebb lesz betartani a távolságtartást, és kényelmesebb lesz dolgozni" - árulta el Karl Fanson.

A fertőzésveszély minimumon tartása érdekében a csapatok a beszállítóikkal is óvatosabban lépnek kapcsolatba. "Normál esetben a garázsunkhoz szállítják az üzemanyagot, majd az embereink elmennek a Pirellihez a gumikért. Most az üzemanyagnak és a gumiknak is lesz egy-egy felvevőpontja. Az elhasznált abroncsokat majd visszavisszük, a Pirelli pedig akkor veszi át őket, ha mi távoztunk" - tette hozzá Fanson. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: