DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

A csapatok még nem döntöttek a minifutamokról

A Mattia Binotto által említett, időmérőt helyettesítő verseny egyelőre csak egy ötlet, amellyel az F1 kiváltaná a klasszikus kvalifikációkat. Az izgalmak érdekében egyéb drasztikus megoldások is felmerültek.

A versenyhétvégék szombati napjának jelentős átalakításáról tárgyalnak a Formula-1-es csapatok, amelyek támogatják az ötletet, hogy jövőre maximum három fordulón nem a szokásos időmérő edzést, hanem annak valamilyen alternatíváját próbálják ki. Mattia Binotto ennek kapcsán nyilatkozta az olasz sajtónak, hogy a kvalifikáció helyett egyfajt minifutamot szerveznének, és ennek befutója határozná meg a vasárnapi verseny rajtsorrendjét. 

 f1-start-france-2019



Ezek egyelőre azonban csak ötletelések, a RaceFans értesülései szerint más megoldások is felmerültek, például fordított rajtrácsos futamok szervezése. Egyelőre még az sem dőlt el, az F1 mely formátumokat tesztelné élesben, erre a jelenleg is futtatott szimulációk kielemzése után kapunk választ.

A sorozat sportszakmai vezetője, Ross Brawn múlt hónapban nyilatkozta, hogy a versenyek alapformátuma megfelelő, de a csapatok benne lennének szombati nap felrázásában, amelynek fénypontja az időmérő edzés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: