DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A pontozás és versenyhétvége is változhat 2020-ban

A jövő évi szabályokról tárgyal ma a Liberty Media a csapatfőnökökkel. Folytatódik a pontrendszerről és a szabadedzések csökkentéséről zajló vita.

A héten Londonban üléseznek a Formula-1 vezető alakjai: szerdán a technikai igazgatók jelenlétében a 2021-es szabálymódosítások voltak terítéken. Csütörtökön a Liberty Media és csapatfőnökök találkoznak, a gyűlésen pedig szó esik azokról a módosításokról, amelyek már 2020-ban bekövetkezhetnek. A racefans.net elismert újságírója, Dieter Rencken puhatolózta ki, milyen pontok vannak terítéken.

Ezek egyike a pontrendszer átalakítása, amelyet már egy ideje vitatnak a csapatok: az első 15 vagy minden célbaérő jutalmazása is felmerült már. Egy új pontrendszer bevezetésére április 30-ig 70 %-os támogatásra van szükség az F1 Bizottságban, azt követően csak egyhangú támogatással van lehetőség a 2020-as módosításra.



De szó fog esni a találkozón a versenyhétvége formátumáról is: az általános vélekedés szerint a kevesebb szabadedzés kiszámíthatatlanabb, így izgalmasabb versenyeket hozhat. A fékpadon végzett tesztek és szimuláció korlátozása és a hétvégék folyamán szigorúbb szerelési tilalom is téma lesz a szakíró szerint.

A Libertynek a csapatok mellett a pályákkal is egyezkednie kell, miután a promóterek szövetsége (FOPA) összeült a héten, és három pontban kifogásolták a tulajdonos üzleti stratégiáját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: