Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. május 24. péntek

Pontrendszer

A pontozás és versenyhétvége is változhat 2020-ban

A jövő évi szabályokról tárgyal ma a Liberty Media a csapatfőnökökkel. Folytatódik a pontrendszerről és a szabadedzések csökkentéséről zajló vita.

részletek

A WTCR 2019-es versenynaptára és új pontrendszere

Egy új pálya, Sepang szerepel a túraautósok jövő évi menetrendjében. Megreformálták a pontozást is: minden versenyen ugyanannyi egységet osztanak ki, 10 helyett 15 versenyzőnek.

részletek

Nem lesz új F1-es pontrendszer jövőre

A csapatok nem bólintottak rá egyhangúlag, hogy már 2019-ben az első 15 vagy 20 helyezett pontot kapjon. Az éjszakai szerelési tilalmat illetően viszont változás történik: ezzel a leterhelt csapattagoknak kedveznek.

részletek

Lowe a húsz pontszerzőt is támogatja

A Formula-1 szabályrendszerének egyik kérdőjele, hogy a következő években megváltozik-e a pontrendszer. Van aki szerint jó, ahogy most van, ám többen a kiterjesztés mellett kardoskodnak.

részletek

15 versenyző kaphat pontot az F1-ben

A versenyhétvégék több pontján is módosítana a Liberty Media – a kétnapos nagydíjak ötletét elvetették, ám az időmérő edzés menetén és a pontrendszeren is finomhangolás várható.

részletek

Kapjon a győztes 100 pontot?

Terítéken a Formula-1 pontozásának teljes átalakítása. Erről is megoszlanak a vélemények, volt, aki azt javasolta, az utolsó hely is érjen pontot. A Haas csapatfőnöke szerint tizenötig elmehetnek.

részletek

Így állna a tabella húsz évvel ezelőtt

2010-ben vezették be a jelenlegi pontozási rendszert, aminek megváltoztatását fontolgatják az F1 vezetői. De hogyan nézne ki a tabella húsz éve, amikor még csak hatan kaptak pontokat?

részletek

NASCAR: Sosem látott új pontrendszer

Ha valaki azt hitte, hogy a Monster érkezése lesz a legnagyobb változás az előttünk álló NASCAR-szezonban, bizony nagyot tévedett: olyan pontrendszert kaptunk, amilyen a világ nem látott még!

részletek

Retro – Ecclestone egyik legelborultabb ötlete

Az F1 mindenható ura az elmúlt évek során számos elképesztő elképzeléssel rukkolt már elő, de mindenképp a legmeglepőbbek közé tartozik, amit 2008-ban éppen ezen a napon jelentett be.

részletek

Retro – Alonso győzelemmel kezd a Ferrarinál

Nagy változások vártak a F1-re a 2010-es szezonban, amelynek nyitányát kivételesen nem Melbourne-ben, hanem Bahreinben rendezték. A meghosszabbított pályán a maranellói gárda kettős sikert aratott.

részletek

Retro – Fenekestül felforgatják az F1-et

2002-ben ezen a napon bólintott rá az FIA a pontrendszert és az időmérőt érintő radikális változásokra, amelyek kimondva-kimondatlanul a Ferrari és Schumacher dominanciájának megtörését célozták.

részletek

Kik versenyezhetnek 2016-ban az F1-ben?

Az összes jelentős autós sorozat szezonja véget ért, ideje tehát összesíteni, hogy a pontrendszer alapján kik bizonyították az FIA-nak, hogy helyük van az F1-ben. Van néhány meglepő „hiányzó”.

részletek
Olvastad már?