DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone örömmel lenne az F1 megmentője

Nem akar úgy feküdni halálos ágyán, hogy a sportág szétesőben van: Bernie Ecclestone vezetheti a béketárgyalásokat az új vitában a Liberty és az elégedetlen promóterek között.

A hét legfontosabb híre a Formula-1 tájékáról az, hogy a versenyrendezők összefogtak, és szót emeltek a sorozatot irányító Liberty Media ellen. A gyűlést tartó promóterek három pontban kifogásolták a tulajdonos üzleti stratégiáját: a fizetős tv-közvetítések, az új versenyek és a homályos víziók nem tetszenek nekik. A promóterek szövetségébe (FOPA) 21-ből 16 nagydíj szervezői tartoznak, két helyszín, Oroszország és Mexikó határolódott el az elégedetlenektől.



A Brit Nagydíj képviselője részéről elhangzott a megjegyzés, hogy „ha ez így folytatódik, a Formula-1 másodvonalas pályákon fog versenyezni, ha egyáltalán fog”, ami előrevetíti, hogy a helyzet komolyan elmérgesedhet. Itt jön a képbe a 88 éves Bernie Ecclestone, aki a Formula-1-et több évtizeden át irányítva kapcsolatban állt az összes jelenlegi promóterrel. A 2017 januárjában leváltott Ecclestone tiszteletbeli elnök pozícióban továbbra is a sportág kötelékébe tartozik, és nincs ellenére, hogy ő vezesse a béketárgyalásokat.

„Rajtuk áll, hogy azt mondják, nekem is közbe kell lépnem” – mondta a Daily Mailnek Ecclestone. „A vállalat alkalmazottja vagyok, és azt teszem, amire utasítanak. Ha azt akarják, hogy segítsek, örömmel vállalkozok rá. Nem akarok úgy feküdni a halálos ágyamon, hogy azt látom, a sport, amelyet alkottam, lefelé halad a lejtőn” – zárt rá jellemző erős szavakkal Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: