DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff szuper-versenyhétvégéket vízionál

A Mercedes F1-es csapatának vezetője jó ötletnek tartaná, ha a száguldó cirkusz más nagy sorozatokkal társulna egy-egy hétvége erejéig - az osztrák egy korábbi mintát élesztene fel.

Talán sokan emlékeznek rá a 2001 és 2005 között, az LG szponzori támogatása mellett rendezett „szuper-versenyhétvégékre”, melyek során az FIA GT, az FIA ETCC/WTCC és a Formula Renault V6-os bajnokság végig kísérte egymást egész szezonon keresztül – az eseményekre rajongók tömegei látogattak ki, mely minden sorozat hírnevének jót tett.



„Fontos remek show-t biztosítani az emberek számára, nem csak egy órányi szabadedzést és időmérőt” – vélekedett az F1-es hétvégékről Mario Isola, a Pirelli F1-es részlegének vezetője. A száguldó cirkuszt jelenleg két betétsorozata, az F2 és a GP3, illetve a Porsche Szuperkupa kíséri el a legtöbb európai helyszínre, korábban Montrealban a Ferrari Challenge, Melbourne-ben a V8 Supercars egészítette ki a hétvégéket.

Toto Wolff szerint bár az F1 jelenti az autósport csúcsát, nyitottnak kell lenni a lehetőségekre. „A Forma-1 nagyobb bármely más sorozatnál, de nem csukhatod be a szemedet. Van lehetőség arra is, hogy más sorozatokat hívjunk meg magunkhoz.” A példák adottak: a DTM a Ralikrossz-vb-vel, a Túraautó-világbajnokság a Nürburgringi 24 órással szövetkezett korábban.

Az osztráknak remek emlékei vannak a fentebb említett szuper-versenyhétvégékről is: „Azok nagyszerű események voltak, rengeteg rajongók vonzottak a pályára. A gyártók minden sorozatban érdekeltek voltak, vendégeket fogadtak, és nagyon sokszínű programot kínáltak (a hétvégék során).”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: