DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Brown: Most kísérletezhet az F1

A McLaren vezérigazgatója szerint a sorozat jelenlegi helyzete tökéletes lehetőséget teremtett arra, hogy az F1 olyan megoldásokat próbáljon ki, amiket békeidőkben számba sem venne.

A világjárvány miatt eddig kilenc idei F1-es futam került parkolópályára, és fogalmunk sincs róla, hogy mikor kezdődhet el a szezon. A világjárvány komoly feladatok elé állítja az F1-et és a csapatokat, de Zak Brown szerint van pozitív hozadéka is a helyzetnek. A McLaren vezérigazgatója arra bátorítja a Liberty Mediát és az FIA-t, hogy próbáljanak ki olyan szokatlan megoldásokat, amiket normál esetben nem vennének elő. Például a versenyhétvégék lerövidítésének lehetőségét.

brown-portre-2018-mclaren



„Azt hiszem, ezzel lehetőségünk adódik némi kísérletezésre. Talán a szezon végére rájövünk, hogy a kétfutamos hétvégéknek van értelmük, ha három versenyt rendezünk egyhuzamban. Vagy a vasárnap reggeli időmérőnek, esetleg egy szabadedzés elhagyásának. Akárhogy is, szerintem kísérleteznünk kellene, mert találni fogunk valamit, ami tetszik a nézőknek. Esetleg a munkánkat is megkönnyíthetjük némileg.”

Az F1 vezetői jelenleg is azon dolgoznak, hogy az F1 azonnal elrajtolhasson, amint csillapodik a világjárvány. Ross Brawn elmondása alapján egészen októberig el lehetne halasztani a szezonrajtot, ugyanis nyolc futamra van szükség, hogy az idényt világbajnokságnak minősíthessék. Akárhogy is, Brown a szélsőséges helyzeteket is kezelhetőnek tartja.

„Nem lesz könnyű, de már most olyan dolgokat csinálunk, amiket korábban elképzelhetetlennek tartottunk. Kizárt, hogy Ross és a csapata olyan versenynaptárral áll elő, ami teljesíthetetlen. Négy-öt héttel a kezdés előtt vissza kell térnünk a gyárba, mert a tartalékalkatrészek gyártását és az ehhez hasonló folyamatokat meg kell szerveznünk, de egyébként teljesíthetőnek találom” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: