DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Egy nappal rövidebbek lesznek a versenyhétvégék

Megszüntetik a hagyományos csütörtöki médianapot, helyette péntek reggel találkoznak a sajtóval a Formula-1-es versenyzők. Monaco tradicionális pénteki pihenőnapját is átadják a múltnak 2022-ben, a téli tesztek időpontjait pedig megerősítették.

Mivel a 2022-es versenynaptár már 23 fordulóból áll, a csapattagokra nehezedő teher enyhítése érdekében rövidítik a versenyhétvégék programját – írja a Sky Sports. Ezt a csütörtöki sajtónap megszüntetésével érik el: a teljes versenyhétvége négyről három napra rövidül azzal, hogy a versenyzők sajtótájékoztatója péntek reggelre kerül.

Ezzel a pénteki program válik sűrűvé: a reggeli sajtótájékoztató után sor kerül a szokásos két, 60 perces szabadedzésre, amelyeket a korábbiaknál később tartanak meg. A szabályok előírják, hogy a sajtótájékoztató maximális hossza két óra lehet, ezenfelül másfél órának el kell választania az első szabadedzéstől. Ez azt jelenti, hogy ha az FP1 a szokásos 11:30-as időpontban indulna, a sajtótájékoztatót már reggel 8-kor el kell kezdeni.

 



Egyúttal változik a Monacói Nagydíj programja, amelynek versenyhétvégéje hagyományosan öt napot ölelt fel: a szerda volt a médianap, a csütörtök a szabadedzések napja, a péntek pedig pihenőnap. Helyette Monacóban is péntektől vasárnapig tartó versenyhétvégét tartanak. A hat sprintkvalifikációs versenyhétvége pontos menetrendjéről – a pénteki sajtótájékoztatót figyelembe véve – egyelőre nincsen hír.

Egy további változás, hogy a csapatképviselők (gyakorlatban csapatfőnökök) sajtótájékoztatója, melyet eddig pénteken, a két szabadedzés között tartottak, a szombati napra kerül át.

A Formula-1 várhatóan a következő hetekben közzéteszi az egyes versenyhétvégék különböző eseményeinek kezdési időpontjait.

Az F1 egyben ma megerősítette a 2022-es közös téli tesztek időpontjait: Barcelonában február 23. és 25. között, Bahreinben pedig március 10. és 12. között – egy héttel a szezonnyitót megelőzően – gyakorol a mezőny.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: