Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. június 29. szerda

Tesztek

Tovább változhat az autók kinézete

Újabb fejlesztésekkel érkezhetnek meg a csapatok Bahreinbe, így a Barcelonában látott versenygépek jelentősebb módosításon eshetnek át. A McLaren technikai igazgatója szerint lesznek még változások.

részletek

„A tesztek kulcsfontosságúak lesznek”

Azok lehetnek előnyben az új szezon első futamán, akik igazán jól dolgoznak a téli teszteken. Legalábbis így gondolja a Mercedes vezető mérnöke, Andrew Shovlin.

részletek

Egy nappal rövidebbek lesznek a versenyhétvégék

Megszüntetik a hagyományos csütörtöki médianapot, helyette péntek reggel találkoznak a sajtóval a Formula-1-es versenyzők. Monaco tradicionális pénteki pihenőnapját is átadják a múltnak 2022-ben, a téli tesztek időpontjait pedig megerősítették.

részletek

Tesztstatok: A Mercedes és Vettel a körlista alján

Sebastian Vettelnek alig két versenytávnyi tesztkilométerrel kell megkezdenie a szezont, de a Mercedes-motoros csapatok mind a körlista alsó fertályára kerültek, míg a legaktívabb holtversenyben az Alfa és az Alpha lett.

részletek

Nyúlfarknyi téli teszt, Melbourne máris veszélyben 2021-re

Most, hogy egy héttel ezelőtt a 2020-as Formula-1-es versenynaptár végre összeállt, az F1 áthelyezhette a hangsúlyt a jövő évi menetrend szervezésére. Az optimista forgatókönyv szerint minden visszatér a régi kerékvágásba.

részletek

Leclerc: Hamilton sem legyőzhetetlen

A Ferrari pilótája elismeri a brit tehetségét és tapasztalatát, de úgy érzi, őt is el lehet kapni. A monacói saját bevallása szerint nem foglalkozik azzal, hogy sokak szerint hátrányban vannak.

részletek

Horner: Ne becsüljük le a Ferrarit!

A Red Bull F1-es csapatfőnöke szerint félrevezetők lehetnek a barcelonai téli teszteken látottak, így az olasz gárdával is az esélyesek között számol – igaz, favoritnak ő is a Mercedest tartja.

részletek

Norris: Sokkal jobb vezetni az idei McLarent

Elégedett a tavalyhoz képesti fejlődéssel a wokingiak második F1-es idényére készülő brit pilótája, aki szerint ugyanakkor nincs olyan terület az új autón, amely versenyre tudna kelni a Mercedesszel.

részletek

Két különböző autót tesztel a Ferrari februárban

A csapat a Pirelli 2021-es fejlesztőmunkájában vállal szerepet, azonban 2020-as modelljét nem használhatja a szezonkezdet előtt erre a célra, így egy átalakított versenygéppel is elő kell állnia.

részletek

Verstappen: A Hondával sokkal jobban felkészíthető az autó

A japán gyártó óriási hangsúlyt fektet az eszközök tesztelésére és az autó fő egységeinek összehangolására. Max Verstappen szerint ennek köszönhető, hogy nem csak a motor megbízható idén.

részletek

A McLaren már a teszteken sem veti be Alonsót

A fejlődési pályára állt wokingi istálló idén teljesen új párossal vágott neki a szezonnak, de Bahreinben Fernando Alonso még tesztelte az autót. Innentől ez sem lesz, a gárda bízik pilótáiban.

részletek

Bottas sem érti a Ferrari gyengeségét

A téli tesztek után a vörös autókat tartották fő esélyesnek, ehhez képest komoly mélyrepülést végeznek idén eddig. Valtteri Bottas is elismeri, sokkal szorosabb csatát vártak a Scuderiával.

részletek