DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Schumachernek nagy kihívás Magnussen érkezése

Újonc évében viszonylag könnyedén elbánt Nyikita Mazepinnel, ám az orosz pilóta menesztését követően egy rutinos és erős csapattársat kap maga mellé Mick Schumacher.

Most igazán bizonyíthat a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, akinek helyét többen is korábban megkérdőjelezték a száguldó cirkuszban. 2021-ben, újonc évében nem váltotta meg a világot, de nem is vallott szégyent, csapattársát könnyedén megelőzte a pályák többségén. Viszonylag nyomás nélkül autózhatott, mivel a Haas messze a leggyengébb technika volt a mezőnyben, a 2020-as autót ugyanis semmilyen mértékben nem fejlesztették sem a tavalyi év elején, sem szezon közben.

Éppen azért, hogy minden energiájukat az idei szezonra fordíthassák a Haas-Ferrarinál. A tesztek alapján úgy tűnik, történt is előrelépés. Ezzel együtt csapaton belül is megnehezedik Mick Schumacher dolga, mert egy sokszoros pontszerző, már dobogós helyet is elcsípő pilóta, Kevin Magnussen lett a csapattársa.

Mick Schumacher Mazepint leradírozta, de mi lesz Magnussenhez képest?


„Ez egyértelműen hasznos a csapat és saját magam számára is. Négy éven át a csapat tagja volt, most egy esztendős szünet után tért vissza a Haashoz. Mindenki kedveli őt az istállónál, emiatt a Haasnál most igen jó a hangulat. Igen, nekem is remek összehasonlítási alap, ebből én csak profitálhatok” – beszélt csapattársa érkezéséről Mick Schumacher a RacingNews365.com hasábjain.

„Mindenképpen hasznos számomra is, hogy Kevin ilyen tapasztalt, jó mérce lesz megítélni saját teljesítményemet. Most igazán kipróbálhatom, hogyan teljesítek nagyobb nyomás alatt, ettől fogok fejlődni. A tesztelésen tapasztaltakkal pedig elégedettek vagyunk, nem kérdés, hogy alapos mértékben fejlődtünk tavalyhoz képest” – tette hozzá Schumacher, aki a tesztelés zárónapján a második legjobb időt jegyezte, míg egy nappal korábban Magnussen nagy meglepetést okozva a pénteki tesztnap leggyorsabbjának bizonyult.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: