DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc: Hamilton sem legyőzhetetlen

A Ferrari pilótája elismeri a brit tehetségét és tapasztalatát, de úgy érzi, őt is el lehet kapni. A monacói saját bevallása szerint nem foglalkozik azzal, hogy sokak szerint hátrányban vannak.

Míg tavaly domináns teljesítményt nyújtott a Ferrari a téli teszteken, majd a szezonban kis túlzással sehol sem volt, idén a felkészülési időszakban jóval haloványabban teljesítettek a maranellóiak. Egyesek szerint az olaszok szándékosan fogták vissza magukat, de a legtöbben egyetértenek abban, hogy az alakulat lemaradásban van a Mercedesszel és még a Red Bull-lal szemben is – sőt, maga Mattia Binotto csapatvezető is úgy fogalmazott, hogy nem nyerhetnek a melbourne-i idénynyitón.

leclerc-ferrari-teszt-1



Amikor a második ferraris idényére készülődő Charles Leclerc-t ezekről a találgatásokról kérdezték, így reagált a monacói: „Én csak a vezetésre koncentrálok. Csak saját magammal foglalkozom, és azzal, hogy megpróbáljunk tovább fejlődni. Rengeteg munka vár még ránk, szóval igyekszem a lehető leginkább az engem érintő dolgokra fókuszálni. Minden más csak beszéd, az pedig a végén úgysem számít” – idézi szavait a Crash.net szakoldal.

Leclerc azt is elmondta az olasz Il Resto de Carlino hasábjain, miért bízik a Ferrariban akkor is, ha esetleg tényleg hátrányban lennének: „Tavaly elég nagy fejlődést produkáltunk az elsőről az utolsó futamra. Közelebb kerültünk a Mercedeshez. Most is csak a fejünket leszegve kell dolgoznunk tovább és magunkra koncentrálnunk, mint mindig. Biztos vagyok benne, hogy most is előre tudunk majd lépni abban az esetben, ha hátrányban lennénk az első versenyen.”

De vajon elérhetőnek érzi-e a sportot már hat éve domináló Mercedest és Lewis Hamiltont? „Senki sem legyőzhetetlen. Még Lewis sem, aki nyilván egy nagyszerű bajnok. Egyértelmű, hogy jóval tapasztaltabb, mint én: 2007 óta versenyez a Formula-1-ben, míg én csak 2018 óta, szóval Hamilton komplettebb versenyző, mint én” – vélekedett Leclerc, aki egy területet kiemelt, hol kell fejlődnie a hatszoros világbajnokhoz képest: „Meg kell tanulnom, hogyan kezelhetném jobban a gumikat a versenyen. Lewis fantasztikus ezen a téren.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: