DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Aggódhat a McLaren?

Tavalyhoz hasonlóan idén sem ad okot bizakodásra a McLaren előszezoni tesztjének kezdete, a csapat vezérigazgatójának elmondása szerint hosszú és rögös út áll még a britek előtt.

Nem indult jól a McLaren számára a bahreini előszezoni teszt: Egy, a futóműnél jelentkező probléma miatt értékes időt veszített a csapat csütörtök délután, amelynek következtében egyedüli istállóként nem sikerült elérniük a 100 megtett körös határt az első napon. Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója őszintén beszélt a csapat nehézségeiről és a rosszul induló szezonról.

„Nehéz megmondani az első futam előtt, mire számítsunk. Volt néhány célunk a fejlesztés terén, amelyet nem sikerült elérnünk, és úgy véljük, jobb őszintének lenni ezzel kapcsolatban. Mint mindenki másnak, nekünk is sok fejlesztést kell még véghez vinnünk. Nem úgy fogunk megérkezni az első versenyre, hogy elértük a kitűzött céljainkat, így nehéz megmondani, hol leszünk pontosan a rajtrácson” – nyilatkozta a Formula.hu jelenlétében Brown.

Tavaly sem volt könnyebb dolga a wokingi alakulatnak a bahreini teszten, hiszen akkor fékproblémák hátráltatták az új autó további fejlesztését. Ez a szezon első futamán elért eredményeiken is megmutatkozott, Daniel Ricciardo és Lando Norris mindössze a 14. és 15. helyen végeztek az év első futamán: „Büszke vagyok a csapatra, amiért gyorsan tudtak reagálni a problémára, hiszen csak egy hét állt rendelkezésünkre. Egyértelműen ártott nekünk a tavalyi év elején, így nagyon fontos, hogy idén normális ütemben menjen a tesztünk.”



„Egyelőre nehéz bármit is mondani, nagyon az elején járunk még. Tegnap Oscar elvégezte a munka nehezét, nagyjából beállítottuk az autót, eleinte pedig kisebb problémákkal küzdöttünk. Semmi riasztó, csak a szokásos teszteken megszokott nehézségek. Ma Lando a hosszabb távokra összpontosított, még mindig próbáljuk megérteni az autót. Sok teszt vár még ránk, utána pedig elkezdünk a versenybeállításokon dolgozni” – mondta a pénteki tesztnapon a szakember.

Oscar Piastri, aki elsőként vezethette a teszt során az új MCL60-t csütörtök délelőtt, főnökéhez hasonlóan óvatosan nyilatkozott az autó teljesítményéről: „A teljesítmény tekintetében érzésre apró előrelépést tettünk meg az előző autóhoz képest. A tavalyihoz hasonló problémákkal küzdünk most is, valamint még mindig szoknom kell az autót ahhoz, hogy a maximumot hozhassam ki belőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: