DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: Zökkenőmentes eddig a Ferrari tesztje

Elégedett a Ferrari eddig elvégzett munkájával Carlos Sainz: A spanyol szerint problémamentes napokon vannak túl, a tavalyi autó koncepciója alapján fejlesztik az SF-23-ast.

A tavalyi előszezoni teszthez hasonlóan idén is magabiztosan kezdi az évet a Ferrari: Carlos Sainz és Charles Leclerc a kisebb pattogást leszámítva komolyabb probléma nélkül teljesített pénteken 138 kört, a csütörtökön tapasztalt horpadás problémáját a piros versenygép orrán pedig a jelek szerint orvosolni tudták a maranellóiak. A csapat spanyol pilótája elégedetten nyilatkozott a második tesztnap után.

„Nagyon simán ment minden. Boldog vagyok az első két napon végrehajtott meneteinkkel, valamint azzal a mennyiségű teszttel, amit el tudtunk végezni. Felfedeztük a beállítások korlátait, kipróbáltuk az autót különböző módokban, és tanultunk is belőlük. Tavaly óta ez volt a célom, most pedig sikerül ezt végrehajtani.”



Noha Helmut Marko, a Red Bull szakembere korábban elmondta, a Mercedest tartja az osztrák istálló legfőbb ellenfelének az idei szezonban, a Ferrari magabiztosságát és a németek problémákkal teli tesztnapjait elnézve bizakodhatnak az olaszok.

„A tavalyi autó továbbfejlesztésének tűnik a jelenlegi. Nagyon hasonló érzés vezetni, és nem is eszközöltünk nagyobb változtatásokat az autót és a koncepciót illetően, szóval megpróbálunk a jó alapra építeni, amit tavalyról hoztunk, és a gyengeségekre fókuszálni” – nyilatkozta Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: