DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ideges a Mercedes: mi a gond a W14-gyel?

Nehezen vezethetőnek bizonyult a második tesztnap első felében a Mercedes, Toto Wolff beszélt ennek okairól a nap közben tartott sajtótájékoztatón.

Az első tesztnap során még elégedetten értékelte az új Mercedes teljesítményét Toto Wolff, a csütörtöki stabilitás azonban péntekre elillant: a csapatvezetőt a nap közben tartott sajtótájékoztatón kérdezték arról, hogy mi a probléma, és miért küzdött ennyire a délelőtti órákban a W14-gyel Lewis Hamilton.

„Az autó egyensúlya ezen a reggelen nem volt rendben, láthattuk, hogy fekete csíkokat húzott a kigyorsításokon” – mondta Wolff a Formula.hu részvételével zajló sajtótájékoztatón. A W14 meglehetősen túlkormányzottnak tűnt, pedig tegnap még Wolff arról beszélt, hogy George Russell éppen az autó egyensúlyát dicsérte.

f1-mercedes-hamilton-w14



„Meleg van és egyszerűen nem találtuk meg a megfelelő beállítást ezekre a körülményekre. De ez szerintem része a tanulási folyamatnak egy új autóval. Nem azért történik, mert a pilóta túlerőlteti a gumikat vagy az autót, egyszerűen az autó nem ad elég tapadást hátul. Ezt meg kell oldanunk még a mai nap folyamán.” 

Hamilton a nehézségek ellenére 72 kört teljesített délelőtt, az ebédszünet után pedig Russell ült be az autóba délután. Az események élő szöveges közvetítése itt követhető!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: