DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tovább változhat az autók kinézete

Újabb fejlesztésekkel érkezhetnek meg a csapatok Bahreinbe, így a Barcelonában látott versenygépek jelentősebb módosításon eshetnek át. A McLaren technikai igazgatója szerint lesznek még változások.

A Spanyol Nagydíjnak is otthont adó pályán került sor az első idei tesztre, mellyel az új aerodinamikai szabályok szerint épült autók is bemutatkozhattak. A háromnapos gyakorlás során több csapatnál is izgalmas megoldások voltak felfedezhetők, ám egyelőre még mindenki a munka elején jár, így a wokingiak szakembere szerint a csapatok sok újdonságot hozhatnak a folytatásban.

James Key úgy véli, a soron következő teszten előfordulhat, hogy egy teljesen más sorrendet kapunk majd, mint Barcelonában, az autók külleme pedig tovább módosulhat.



„Szerintem a teszten sok különbség lesz. Ezek még egyelőre bevezető specifikációjú autók, és a fejlesztési arányok még mindig nagyon magasak lesznek az évnek ebben a szakaszában. Nincs kétségem afelől, hogy a következő tesztre és az első versenyre jönnek még újabb fejlesztések. Azt hiszem, számunkra az a fontos, hogy ez egy eredményes teszt volt. Rengeteg elemen, programon, mérésen és különböző egyéb dolgokon vagyunk túl, amiket egy ilyen friss és új helyzetben meg kell tennünk” – idézte Key szavait a RacingNews365.

A McLaren kifejezetten biztató tempót ment az első tesztnapokon, ráadásul a megbízhatósággal sem volt gondjuk, ami nagyon jó előjel a szezonnyitó előtt. A csapatot a konstruktőri címvédő Mercedes részéről is elismerték.

„Nyilvánvalóan jó hallani ezeket a megjegyzéseket a Mercedestől, de úgy gondolom, hogy nem szabad semmit sem kiolvasni abból, amit jelenleg látunk. A rangsort szerintem jelenleg rendkívül nehéz megállapítani, és őszintén mondom, nem is igazán néztük ezt. Szerintem mindenkinek saját magára kell koncentrálnia, és csapatként mi biztosan ezt tesszük. Majd a bahreini kvalifikáción meglátjuk, hogy ki a leggyorsabb, ezt akkor fogjuk igazán megtudni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: